Ce trebuie să adaugi în apa în care se fierb sarmalele. Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină ca preparatul să nu se mai sfărâme
Publicat pe 18.12.2023 la 21:06 Actualizat pe 18.12.2023 la 21:06
Ne aflăm pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sărbătorile de iarnă din acest an, iar gospodinele și-au cumpărat cele necesare pentru a prepara bucățele, care mai de care mai alese, pentru masa de Crăciun și de Revelion din 2023! Și, pentru că sarmalele se numără printre bucățele care nu lipsesc de pe masa de sărbători în această perioadă, gospodinele și-au pregătit deja rețetele pentru cel mai reușit preparat. Iată, însă, ce trebuie să pui în apa în care fierb sarmalele pentru ca acestea să nu se mai fărâmițeze!
- Ce se adaugă în apa în care se fierb sarmalele
- Aşa vor ieşi mai pufoase ca niciodată şi nu se vor sfărâma
Doar câteva zile ne mai despart de mult așteptatele sărbători ale anului calendaristic. Printre preparatele acestei perioade se numără și sarmalele, care sunt preparate după fel de fel de rețete în speranța că vor ieși pe gustul tuturor pofticioșilor.
Ce se adaugă în apa în care se fierb sarmalele
Se apropie Crăciunul, iar sarmalele sunt vedete de pe mesele românilor. Atât datorită gustului, cât și a mirosului specific pe care îl au, iubitorii acestui fel de mâncare așteaptă cu nerăbdare data de 25 decembrie pentru a savura din acest preparat,
Însă, bucataresele trebuie să știe că există și un truc de care trebuie să ții cont atunci când le prepari.
Astfel că, în cazul în care doriți să aveți cele mai bune sarmale de Crăciun, trebuie să pregătiți prima dată varza, astfel că aceste frunze de varză murată trebuie puse la desărat în apă călduță.
Urmează apoi pasul în care spălați căpățâna de varză, înlăturând primele două straturi și ștergând varza cu un prosop uscat frunzele, iar după aceea se învelește strâns în folie de plastic și o pui la congelator.
Aşa vor ieşi mai pufoase ca niciodată şi nu se vor sfărâma
Pentru un preparat ca la carte, este ideal să lăsați peste noapte la congelator, iar mai apoi la frigider. Apoi, la decongelare, frunzele verzei vor deveni mult mai fragede.
Și tipul de carne folosit în prepararea sarmalelor este extrem de important. În acest fel, pentru a le prepara, se folosește de obicei o combinație de carne tocată de porc și de vită.
Trucul pentru ca sarmalele să nu se fărâmițeze
Ei bine, sarmalele nu se pot prepara fără orez, iar de aceea, pentru a fi siguri că sarmalele nu se vor fărâmița în oală, trebuie să alegeți orezul cu bob rotund. În acest fel, orezul cu bob rotund ajută sarmalele să nu se mai fărâmițeze în momentul fierberii.
Și, pentru ca orezul să împrumute aromele legumelor, el trebuie călit împreună cu ele.
CITEȘTE ȘI: Cea mai bună varză pentru sarmale. Secretul din bătrâni pentru sarmale gustoase