Metoda prin care poți fierbe sarmalele mai rapid. Sfatul eficient pentru toate gospodinele
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 13.12.2023 la 10:45
Actualizat pe 13.12.2023 la 10:45
Sarmalele nu pot lipsi de pe masa de Crăciun, iar gospodinele apelează la diferite trucuri pentru un rezultat delicios. Ca să reduci timpul de fierbere, ține cont de următoarele sfaturi. Ele sunt simple și te vor ajuta să gătești cât mai repede.
- Metoda prin care poți fierbe sarmalele mai rapid
- Sfatul eficient pentru toate gospodinele
Ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar printre preparatele care nu lipsesc niciodată de pe masa de sărbătoare se numără sarmalele. Ele sunt delicioase, iar gospodinele au numeroase metode prin care să le pregătească. Pentru a fierbe cât mai repede, există o metodă care poate fi utilizată de toată lumea.
Sarmalele sunt un preparat tradițional
Sarmalele sunt unul dintre preparatele care nu pot să lipsească de pe masa de Crăciun a românilor. Ele se pot pregăti cu carne de vită, porc sau de curcan, în funcție de preferințe. Pentru a ne bucura de gustul lor savuros, trebuie să le pregătim cu mare atenție. După ce le înfășurăm, se fierb o perioadă îndelungată, însă, există o metodă simplă, prin care putem scurta timpul de așteptare.
Cum să fierbi sarmalele mai repede
Pentru a fierbe sarmalele mai repede, poți apela la un truc eficient pe care fiecare gospodină trebuie să-l cunoască. Cu o zi înainte de a începe prepararea sarmalelor, se desfac foile de varză murată și se taie cu atenție cotoarele. Aceste foi sunt apoi depozitate într-o pungă și congelate peste noapte, urmând să fie dezghețate într-un vas cu apă rece în ziua următoare. Acest truc contribuie la accelerarea timpului de fierbere al sarmalelor și vei reduce considerabil așteptarea.
Un alt factor important care poate influența durata de gătire este procentul de grăsime din carne. Contrar așteptărilor, o carne prea slabă poate rezulta în sarmale tari și uscate. Se recomandă o proporție ideală de aproximativ 15–20% de grăsime în compoziția cărnii.
Pentru a conferi sarmalelor un gust aparte, adăugarea unor bucăți de afumătură în compoziție poate fi benefică. De asemenea, condimente precum boiaua afumată, mărarul sau cimbrul pot îmbogăți aroma preparatelor noastre.
CITEȘTE ȘI: Cum să prepari cele mai bune sarmale cu pește. Rețeta pe care o vei găti din nou și din nou