Cum să prepari cele mai bune sarmale cu pește. Rețeta pe care o vei găti din nou și din nou
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.12.2023 la 14:01
Actualizat pe 04.12.2023 la 15:31
Ne aflăm în postul Crăciunului, în această perioadă despre care se spune că îi pregătește pe credincioşi pentru întâmpinarea marii sărbători a Naşterii Domnului. Dacă nu ai idee ce să mai gătești, noi îți propunem o rețetă de sarmale cu pește, un preparat numai bun pentru zilele cu dezlegare la pește.
- Rețetă de sarmale cu pește
- Cum să faci un astfel de preparat
- E numai bun de servit în perioada postului, în zilele cu dezlegare la pește
Astăzi este dezlegre la pește, așadar, dacă postiți și nu știți ce să mai pregătiți, noi îți spunem cum să faci cele mai bune sarmale cu pește. Regăsești în rândurile de mai jos lista ingredientelor necesare și modul de preparare.
Rețetă de sarmale cu pește
Ingrediente:
- frunze de varză acră sau murată (păstrate în saramură)
- 500 g file de pește (de preferat somon sau cod)
- o ceapă mare, tocată fin
- o cană de orez
- doi morcovi, rasați
- un ardei gras, tocat fin
- o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
- sare și piper după gust
- două linguri de ulei de măsline
- o linguriță de boia dulce
- o cană de bulion de legume sau supă de pește
- un cățel de usturoi, mărunțit
Mod de preparare:
- călește ceapa în ulei, într-o tigaie, până devine sticloasă.
- adaugă morcovii rași și ardeiul gras și lasă pe foc timp de 5-7 minute până când legumele se înmoaie.
- adugă fileul de pește tăiat cubulețe și continuă să călești până când peștele se gătește.
- spală orezul și adaugă-l în amestecul de legume și pește.
- toarnă bulionul și supa de pește (dacă ai) și adaugă boiaua dulce, sare și piper după gust. Lasă totul la fiert până când orezul este gătit complet.
- împarte amestecul de orez și pește pe frunzele pregătite de varză.
- rulează apoi frunzele în jurul umpluturii pentru a forma sarmale.
- așează sarmalele într-un vas de copt și toarnă peste ele bulion sau supă și presară sturoiul mărunțit.
- lasă la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când frunzele de varză devin fragede, scrie dcnews.ro.
Poftă bună!
Citește și: Cum îți dai seama dacă orezul este bun pentru gătit. Trucul care îți arată dacă este bine să îl consumi