Rețeta de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu. Juratul de la Antena 1 a dezvăluit ingredientul secret pe care îl pune de fiecare dată în compoziție
Publicat pe 13.04.2023 la 08:27 Actualizat pe 13.04.2023 la 08:27
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați chefi bucătari de la noi din țară. Juratul show-lui culinar "Chefi la cuțite", emisiune prezentată la Antena 1, dezvăluie secretul unei rețete de sarmale de succes. Care este ingrdientul pe care chef Florin Dumitrescu îl pune pentru a face preparatul tradițional mai gustos.
- Rețeta de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu
- Juratul de la Antena 1 a dezvăluit ingredientul secret pe care îl pune de fiecare dată în compoziție
Nu există sărbători, fie de iarnă sau de Paște, fără sarmale. Acest preparat este mereu prezent pe masa românilor la ocaziile speciale, dar și de sărbători. Fiecare gospodină are propria rețetă pentru prepararea acestora, însă, cu ajutorul juratului de la "Chefi la cuțite" rețeta de sarmale va ieși mai gustoasă.
Rețeta de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu
Sarmalele sunt preparatul preferat de milioane de români. Cu toate acestea, puțin sunt cei care ar refuza o porție caldă. Rețeta lor nu este deloc una complicată și sunt mai multe moduri de preparare, în funcție de fiecare regiune a țării.
Și, cum fiecare bucătar are secretele lui când vine vorba despre acest preparat, așa are și chef Florin Dumitrescu. Cum prepară bucătarul de la Antena 1 acest preparat tradițional.
Ingrediente
- carne tocată;
- 1 linguriță nucșoară;
- 1 linguriță scortișoară măcinată;
- 300 ml vin roșu;
- 1 ceapă;
- varză murată;
- 500 gr bacon;
- 1 legătura mărar;
- unt.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă îndrăgită de milioane de români trebuie să respecți câteva reguli de bază. Pentru început, se toacă ceapa mărunt și se călește în unt. Apoi, se adaugă carnea tocată și când începe să se prăjească se adaugă vinul roșu și se lasă la fiert până când se gătește, apoi se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit se adaugă scorțișoara, nucșoara, legătura de mărar tocat și se amestecă bine și se condimentează compoziția cu sare și piper.
Se pune totul în foile de varză și se așază în vasul pentru cuptor, nu înainte ca peste sarmale să se pună baconul. După aceea, vasul se bagă în cuptorul încins la 160°C sau la foc mediu timp de o oră, acoperit cu folie de aluminiu.