Ingredientul care trebuie pus în cele mai bune sarmale de post. Așa au cel mai bun gust
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 01.03.2023 la 12:20
Actualizat pe 01.03.2023 la 12:20
Ne aflăm în Postul Sfintelor Paști , cel despre care se spune că este cel mai lung, pentru că durează șapte săptămâni, dar și ce mai restrictiv din punct de vedere alimentar, așa că, în această perioadă, credincioșii au mare grijă ce mănâncă. Ingredientul care trebuie pus în cele mai bune sarmale de post. Așa au cel mai bun gust.
- Ingredientul care trebuie pus în cele mai bune sarmale de post
- Așa au cel mai bun gust
Ca orice fel de mâncare, nici sarmalele de post nu fac excepție și au și ele secretele lor de preparare. Orice gospodină trebuie să știe unele detalii înainte să se pregătească de prepararea acestui fel de mâncare.
Ingredientul care trebuie pus în cele mai bune sarmale de post
Este bine știut faptul că românii sunt mari iubitori de sarmale. Fie ele cu carne, orez, ciuperci, sau alte umpluturi, acest preparat se numără printre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale de la noi din țară. Evident, cele cu carne sunt pe primul loc însă, pentru că ne aflăm în post, astăzi o să vorbim despre ingredientul care trebuie pus în cele mai bune sarmale de post.
Sarmalele de post pot fi pregătite în mai multe variante. De exemplu: în foi de varză sau de viță, și pot fi umplute cu diverse ingrediente cum ar fi orezul, cartofii, ciupercile, sau chiar bulgurul.
De exemplu, potrivit gospodinelor din Moldova, ingredientul secret pentru a obține sarmale savuroase este mălaiul. Tot ce trebuie să faceți este să puneți în compoziția de sarmale și o lingură sau două de mălai și veți vedea că acestea nu doar că vor ieși delicioase, ci și pufoase.
Alte trucuri pentru cele mai bune sarmale
- ține frunzele de varză murată pe care le-ai ales cu atenție în apă rece, pentru a se desăra
-rade un morcov în compoziție și vei vedea că acesta va da sarmalelor un gust deosebit.
- fierbe sarmalele pe aragaz, în vase emailate
-sarmalele nu se fac în grabă, ele trebuie să fiarbă la foc domol,
- verifică să nu fie prea multă apă adăugată în vasul în care se fierb