Ce să faci cu o pasăre de țară ca să fiarbă mai repede. Carnea iese fragedă și moale
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 25.09.2023 la 17:22
Actualizat pe 25.09.2023 la 17:22
Pasărea de la țară se va fierbe mai greu decât una cumpărată de pe rafturile magazinelor. Dacă și tu ai o găina în congelator și nu știi cum se prepară încât să fie fragedă, folosește unul dintre trucurile de mai jos.
- Ce să faci cu o pasăre de țară ca să fiarbă mai repede
- Carnea iese fragedă și moale
O pasăre de la țară va avea un proces de fierbere mai greu. Pentru a-i oferi un gust delicios, iar carnea să fie fragedă, poți apela la unul dintre trucurile de mai jos.
Pune pasărea într-o oală cu presiune
Dacă aveți o pasăre bătrână, ea se poate fierbe mai repede într-o oală cu presiune. Se adaugă pasărea în apă și se lasă la fiert într-o oală. Nu uita să o mai verifici pentru a știi când este gata.
Pune găina în saramură
Un truc simplu prin care poți frăgezi carnea este să pui găina în saramură. Vei avea nevoie de sare, zahăr și apă care se vor pune într-o oală mare, apoi se adaugă puiul în ea. Se lasă între 12-24 de pre. Poți adăuga și condimente, precum usturoi, ceapă, oregano sau piper.
Apa se încălzește până ajunge să fie fiartă, iar în acest fel se vor dizolva toate ingredientele. Se lasă la răcit, apoi se adaugă puiul.
Pentru o saramură uscată, se vor adaugă toate ingredientele de mai sus, în afară de apă și se unge puiul peste tot. Se lasă câteva ore în frigider la marinat, iar a doua zi se poate prepara așa cum îți dorești.
Folosește focul mic de la aragaz
Dacă vrei să consumi pui și ai uitat să-l scoți din congelator, nu este nicio problemă. Se pune într-o oală alături de câteva legume și bulion, apoi va merge pe focul mic al aragazului. Ca și durată de timp, vei ține pasărea la fiert câteva ore, până vezi că este gata.
Pune cuptorul la foc mic
Dacă nu vreți să folosiți aragazul, pasărea se poate băga și la cuptor. Se va pune într-o tigaie cu ulei, sare și piper. Pentru un gust și mai aromat se va adăuga câteva legume. Puiul se lasă la 120-150 de grade Celsius și se verifică din când în când pentru te asigura că este gata, fără să-l arzi.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care trebuie pus în apa în care fierbi cartofii. Trucul bucătarilor