Cât timp trebuie să ții carnea de pui la cuptor, de fapt. Secretul pentru a obține gustul pe care ți-l dorești
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.08.2023 la 09:21
Actualizat pe 11.08.2023 la 09:21
Carnea de pui este unul dintre cele mai versatile alimente, pe care gospodinele le gătesc într-o mulțime de moduri. Unul dintre cele mai sănătoase este la cuptor, deși oamenii ar crede că nu este la fel de delicios. Iată cât timp trebuie să o ții în cuptor dacă îți dorești să obții un gust delicios.
- Câte minute este necesar să gătești puiul la cuptor
- Doar bucătarii profesioniști știu acest secret
Majoritatea oamenilor preferă carnea de pui, deși au la dispoziție o mulțime de alte tipuri, fiind mult mai slabă caloric și ușor de gătit. Aceasta se prepară în câteva minute și se integrează ușor în alte preparate. Din acest motiv, iubitorii de carne de pui trebuie să știe să o gătească corect, iar una dintre cele mai mari dilmele este cât de mult trebuie ținută în cuptor.
Cât timp trebuie să ții carnea de pui la cuptor
Preparatele din carne de pui la cuptor sunt preferatele celor care vor să piardă în greutate sau vor să gătească ceva delicios și foarte rapid. Deși condimentele sunt cel mai important aspect, timpul în care ții carnea de pui în cuptor este aproape la fel de important. Puțini știu câ acesta depinde de partea puiului pe care o gătești.
Așadar, bucătarii profesioniști recomandă ca atunci când gătești aripioare de pui, să le ții în cuptor aproximativ 30-45 de minute, la o temperatură de 180-200 de grade Celsius. Acest lucru poate să varieze în funcție de mărimea lor, motiv pentru care este important să le verifici des.
În ceea ce privește celebrul piept de pui la cuptor, acesta trebuie ținut în interior aproximativ 20-25 de minute la o temperatură de 180-200 de grade Celsius. Acesta este printre părțile puiului care se gătește cel mai repede și poate fi ars ușor, motiv pentru care necesită o mai mare atenție.
Dacă vrei să gătești pulpe de pui, trebuie să știi că necesită un timp de gătire la cuptor de minim 30 de minute și maxim 45 de minute, astfel încât să fie gătite și în interior, la o temperatură de 180-200 de grade Celsius.
Cum se decongelează corect carnea
Modul în care decongelezi carnea este foarte important pentru gustul pe care îl va avea atunci când o vei găti. Așadar, specialiștii recomandă ca aceasta să nu fie decongelată la temperatura camerei, indiferent de tipul ei.
Din acest motiv, trebuie să o muți în frigider, iar aceasta va avea o textură proaspătă. De asemenea, o altă modalitate te ajută să decongelezi carnea în doar cinci minute.
Citește și: Alimentele cu care poți înlocui carnea. Vei avea o dietă sănătoasă