De ce nu este bine să dezgheți carnea la temperatura camerei. Ce semnal de alarmă trag specialiștii și cum trebuie să procedezi
Publicat pe 10.07.2023 la 16:09 Actualizat pe 10.07.2023 la 16:09
Poate că multe dintre gospodine se confruntă cu această problemă. Specialiștii au făcut numeroase cercetări și au încercat să caute răspunsul. Multe dintre bucătărese se întreabă cum este corect să dezgheți carnea. De ce nu este bine să dezgheți carnea la temperatura camerei. Ce semnal de alarmă trag specialiștii și cum trebuie să procedezi.
- Motivul pentru care nu este bine să dezgheți carnea la temperatura camerei
- Cum trebuie să procedezi în acest caz
Una dintre cele mai sigure metode de a dezgheța carnea este să o scoți din congelator și să o lași în frigider. Ei bine, în aceast fel, carnea va sta la temperatura constantă, iar bacteriile nu se vor prinde pe aceasta.
Și, mai mult decât atât, carnea va avea și o textură mult mai bună, pentru că umezeală este reabsorbită în fibre.
De ce nu este bine să dezgheți carnea la temperatura camerei
Pe masă, în frigider, în apă fierbinte sau în cuptorul cu microunde? Aceasta este problema multora dintre gospodine atunci când se gândesc să prepare o mâncare care conține și carne.
Trebuie să știm că modul în care decongelăm carnea sau orice alt aliment este foarte important, mai ales când temperatura din casă este foarte ridicată. Însă, în cazul în care nu ținem cont de câteva reguli importante, nu vom face decât să creștem șansele apariției și dezvoltării bacteriilor ce pot provoca chiar toxiinfecție alimentară.
Mai mult decât atât, pentru a evita astfel de probleme, specialiștii au făcut o listă de recomandări. Chiar dacă cele mai multe dintre gospodine apelează la această variantă, este indicat să nu dezgheți carenea la temperatura camerei.
Cel mai sigur mod de a decongela alimentele
Ei bine, specialiștii în santatae au precizat că cel mai sigur mod de a dezgheța carnea este mutarea ei în frigider. Motivul pentru care se recomandă această variantă de dezghețare a cărnii este pentru a se evita contaminarea produselor și păstrarea în recipiente ce se pot închide etanș.
Însă, în cazul în care nu avem frigider, există și alte metode sigure, cum ar fi programul special pentru decongelare al cuptoarelor cu microunde.
Concret, putem apela la o soluție pe care bunicile noastre o foloseau adesea, și anume scufundarea alimentelor în apă fierbinte. Aceasta este cunoscută în mod tradițional drept bain-marie.
CITEȘTE ȘI: Cum să dezgheți rapid carnea de orice fel. În 10 minute poți să te apuci de gătit