Metoda prin care decongelezi carnea în 5 minute. Trucul folosit de cei mai pricepuți bucărari
Publicat pe 22.06.2023 la 17:40 Actualizat pe 22.06.2023 la 17:40
Poate că la prima vedere poate părea greu de crezut, însă da, poți să decongelezi carnea în doar 5 minute. Îți prezentăm trucul folosit de cei mai pricepuți bucătari. Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas. Tot ce trebuie să știi.
- Trucul care te ajută să decongelezi carnea în 5 minute
- Cum trebuie să procedezi
După cum bine știm cu toții, multe gospodine obișnuiesc să folosească trucuri când vine vorba de gătit, frumusețe, grădinări și curățenie. Iată cum procedează bucărarii pricepuți în cazul cărnii înghețate.
Metoda care te ajută să decongelezi carnea în 5 minute
Pentru a pune în aplicare acest truc ingenios, vei avea nevoie de două cratițe din metal și de o chiuvetă. Ia prima cratiță și a o întoarce cu fundul în sus, astfel încât partea de jos a acesteia să fie vizibilă. Pune carnea pe suprafață, asigurându-te, de asemenea, că este așezată uniform.
Următorul pas este să iei a doua cratiță și să o umpli cu apă rece, iar apoi să o pui deasupra cărnii, astfel încât aceasta să fie complet acoperită. Este important ca apa să nu fie prea caldă. Apa rece va ajuta la transferul rapid de căldură și va contribui la dezghețarea eficientă și, totodată, rapidă a cărnii.
După ce ai urmat cu strictețe toți pașii de mai sus, trebuie să aștepți între 5 și 10 minute, în funcție de grosimea cărnii pe care o dezgheți. Prin intermediul acestui truc simplu, vei reuși să decongelezi carnea repede, așa că nu vei mai fi nevoită să aștepți ore în șir pentru a începe să gătești.
Cum fierbi carnea mai repede
Dacă îți dorești să accelerezi procesul de fierbere al cărnii și să obții o textură mai moale și mai suculentă, dar nu știi ce trebuie să faci, ești în locul potrivit. Este important să știi că există un truc simplu și eficient pe care îl poți încerca și care îți poate fi de mare ajutor dacă ești pe grabă și nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi în oală o linguriță inoxidabilă și să o combini cu o băutură spirtoasă precum țuica sau o linguriță de zahăr. Efectul final te va surprinde plăcut! După ce carnea a devenit moale și suculentă, poți scoate cu ușurință lingurița inoxidabilă din oală. Este recomandat să o speli bine înainte de a o utiliza în alte preparate culinare.
Citește și: Cum se congelează corect carnea tocată. Trucul pe care orice bucătar trebuie să îl știe