Cum se congelează corect carnea tocată. Trucul pe care orice bucătar trebuie să îl știe
Publicat pe 20.10.2022 la 09:49 Actualizat pe 20.10.2022 la 09:49
Pentru că multe dintre preparate se gătesc cu ajutorul cărnii, deseori românii cumpără o cantitate mai mare din acest produs, astfel evitând drumul obositor până la magazin de fiecare dată. În acest fel, carnea lăsată la congelat poate fi păstrată chiar și câteva luni în lada cu gheață. Așadar, foarte puțini bucătari cunosc metoda potrivită de a congela acest aliment.
- Cum se congelează corect carnea tocată
- Trucul pe care orice bucătar trebuie să îl știe
Carnea este unul dintre alimentele cele mai consumate de români. Așadar, alimentul este păstrat de orice bucătar în congelator, folosindu-l atunci când drumul până la supermarket devine obositor.
Cum se congelează corect carnea tocată
Tot ceea ce trebuie să faceți chiar înainte de a congela carnea tocată este să o modelaţi, astfel încât să fie cât mai uşor de desprins şi de folosit. Metoda extrem de populară de depozitare în congelator a unor alimente pentru a fi congelate nu este potrivită pentru unele alimente. După congelare, unele dintre alimente îşi pot pierde valoarea nutritivă.
După decongelare, verdeaţa poate fi folosită doar ca sursă de fibre. Mai mult de atât, produsele lactate îşi pierd din valoarea nutriţională, prin procesul de dezgheţ. Congelarea nu este indicată nici pentru nuci, astfel că temperaturile sub zero grade afectează negativ activitatea acizilor graşi polinesaturaţi.
Cea mai rapidă metodă de decongelare
Pentru a grăbi procesul de decongelare, puteţi apela la apa rece. Puneţi alimentele congelate într-o pungă în care apa nu poate pătrunde. Apoi, pune pachetul îngheţat într-un recipient şi schimbă apa la fiecare jumătate de oră.
O altă metodă de a decongela rapid alimentele este cea în care folosiţi cuptorul cu microunde. Însă, există riscul ca unele porţiuni ale alimentelor să se decongeleze mai rapid, începând totodată să se coacă. Alimentele decongelate astfel trebuie să fie gătite imediat.
Totuşi, dacă apelezi la decongelarea în frigider, carnea de pui sau de curcan vor avea nevoie de o zi sau chiar ceva mai mult pentru a se dezgheţa complet. Pachetele mici cu carne se pot decongela în apă rece în timp de aproximativ o oră.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chiftele din carne tocată cu usturoi. Ingredientul care le face pufoase