Rețetă de chiftele din carne tocată cu usturoi. Ingredientul care le face pufoase
Publicat pe 19.09.2022 la 20:48 Actualizat pe 19.09.2022 la 20:51
Chiftele pufoase din carne tocată cu usturoi sunt o rețeta tradițională perfectă. Acest preparat se poate mânca și rece, a doua zi. Chiftelele sunt ușor de realizat și pe placul tuturor, însă fiecare gospodină trebuie să fii atentă la câteva trucuri pentru ca acestea să iasă cât mai pufoase. Dacă îți dorești și tu un preparat delicios și să-ți surprinzi familia trebuie să ții cont de câteva reguli.
- Rețetă de chiftele din carne tocată cu usturoi
- Ingredinetul care le face pufoase
Rețetă de chiftele din carne tocată cu usturoi
Ingrediente
-1 kg de carne tocată;
-150 gr de pâine albă;
-2 cepe;
-2 ouă;
-2 căței de usturoi;
-sare;
-piper negru ;
-ulei;
-apă.
Mod de preparare
Alegeți carnea și țineți minte că cele mai bune chiftele se fac din carne de porc mai grasă. Următorul ingredient important pe care îl vom adăuga în carne este ceapa pe care ar trebui să o dați prin răzătoarea mică sau prin mașina de tocat.
Apoi adăugați pâine albă de câteva zile înmuiată în apă fiartă rece.
Puneți carnea într-un castron, adăugați ceapa și usturoiul date prin mașina de tocat, ouăle, pâinea înmuiată și scursă puțin de apă. Nu uitați să puneți sare și piper după gust.
Amestecați totul foarte bine și formați chiftelele nu foarte mici. Le puteți trece prin pesmet sau prin albuș de ou astfel își vor păstra toate sucurile din interior și vor fi aspectuoase la exterior.
Prăjiți-le în ulei încins până se vor rumeni pe toate părțile și acoperiți tigaia cu un capac pentru a le înăbuși la foc mic. Scoateți chiftelele într-o oală, puneți puțină apă. După care puneți-le la foc 1-2 minute cu capacul pus.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ciorbă de perișoare. Ingredientul secret pentru cel mai bun preparat