Rețetă de ciorbă de perișoare. Ingredientul secret pentru cel mai bun preparat
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.09.2022 la 19:01
Actualizat pe 19.09.2022 la 19:01
Cu siguranță te-ai întrebat de multe ori la ce secrete apelează gospodinele pentru a reuși să facă o ciorbă atât de delicioasă, indfierent de tipul acesteia. Ciorbele făcute mai ales de femeile mai în vârstă sau de bucătarii iscusiți au un gust deosebit, care face diferența.
- Cum se prepară cea mai delicioasă ciorbă de perișoare
- Ingredientul secret care face diferența
O ciorbă bună depinde de multe lucruri, de la timpul de preparare, la ingredientele folosite, iar uneori pare chiar dificil să gătești o ciorbă de perișoare la fel de gustoasă ca cea a bucătarilor adevărați. Secretul, însă, stă într-un singur ingredient, care se găsește peste tot și nu este deloc costisitor. Dacă te gândeai că ai nevoie de cunoștiințe culinare ieșite din comun pentru asta, ei bine, lucrurile nu stau deloc așa.
Cum gătești cea mai bună ciorbă de perișoare
Secretele pentru cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de perișoare au fost împărtășite, așadar, haideți să aflăm de ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare. Aceste informații te vor ajuta să îți surprinzi familia de fiecare dată la masă.
Ingrediente pentru perișoare:
- 1 kg de carne tocată
- 2 ouă
- 50 gr de orez
- O jumătate de legătură de pătrunjel tocat
- 1 ceapă medie
- Sare, piper
Ingredientele pentru ciorbă:
- Un morcov
- O țelină
- O ceapă
- Un păstârnac
- O cutie de roșii tăiate cuburi
- Un cartof de mărime medie
- Sare, pătrunjel
- Două lunguri pastă de tomate
- 1 ou
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să curățăm și să spălăm toate legumele care se adaugă în ciorbă. Cartoful se taie în cubulețe, iar morcovul, ceapa, țelina și păstârnacul se dau prin răzătoare cu găuri mari. Se pregătește o oală cu 5 litri de apă, apoi adăugăm legumele și roșiile cubulețe și le lăsăm să fiarbă până când legumele sunt suficient de pătrunse. Până când acestea fierb, putem să ne ocupăm de pregătirea perișoarelor.
Pentru pregătirea perișoarelor, trebuie să pregătim carnea tocată, în care adăugăm orezul spălat și ceapa dată pe răzătoare, ouăle, pătrunjelul, sarea și piperul. Le amestecăm pe toate până se omogenizează și le lăsăm să stea 5 minute. După ce ne-am umezit mâinile, facem biluțe din amestec, pe care le vom adăuga ulterior în ciorbă, după ce legumele sunt aproape fierte. După ce le-am adăugat, le lăsăm să fiarbă până când este suficient de fiert orezul și carnea, apoi adăugăm pasta de tomate. La sfârșit, îi luăm focul și adăugăm pătrunjelul.
Citește și: Ciorbă sau supă? Care este mai bună pentru siluetă. Răspunsul dat de medicul Mihaela Bilic