Ingredientul secret pe care să-l pui în chiftele pentru un gust incredibil de bun. Sigur nu știai de asta!
De Razvan Paltin.
Publicat pe 23.08.2022 la 13:55
Actualizat pe 23.08.2022 la 13:55
Fără doar și poate nu există persoane cărora să nu le placă chifteluțele prăjite, fie preparatele care nu lipsesc din casele românilor mai ales în zilele de sărbătoare. Gospodinele le prepară foarte rapid, însă sigur nu știau de un ingredient ce poate fi folosit pentru a le da chiftelor un gust deosebit de bun.
- Ce trebuie să pui în chiftele pentru un gust deosebit
- Rețetă de chiftele cu carne tocată
Chifteluțele sunt preparatele care nu lipsesc de pe mesele românilor, iar acestea sunt fie prăjite în tigaie, fie coapte la cuptor pentru cei care țin la silueta lor. Indiferent de cum alegeți să le gătiți, există un ingredient care vă poate da un gust foarte bun chiftelor, dar pe care e posibil să-l fi omis până acum.
Iată ingredientul secret pe care să-l pui în chiftele pentru un gust incredibil
În afara faptului că folosim carne tocată și condimente, în chiftele se mai adaugă pâine și cartofi sau alte legume pentru a lega compoziția de carne și pentru a o face mai pufoasă.
Totodată, se mai adaugă și ou, căci acesta dă savoare chifteluțelor, însă nu trebuie să uităm de ceapă alături de verdeață, deoarece ele sunt estențiale pentru ca la final chiftelele să aibă un gust delicios.
Rețetă de chiftele delicioase
Ingrediente
- 650 de grame de pui
- 1 ou
- o ceapă tocată mărunt
- 3 căței de usturoi
- mărar și pătrunjel
- sare
- piper
- 2 felii de pâine înmuitată în apă și stoarsă
- făină sau pesmet
- ulei de prăjit
Mod de preprare
Vom toca carnea, după care vom adăuga în aceasta 2 felii de pâine fără coajă, înmuiate în apă și apoi stoarse ușor. Punem în compoziția de carne tocată și usturoiul și pregătim și verdeața, mărar și pătrunjelul.
După ce am pus toate aceste ingrediente vom adăuga un ou întreg, ceapa, și adăugăm sarea și piperul. Vom frământa cu mâna până când ne va ieși o pastă de chiftele, după care o lăsăm la rece 10 minute.
Pentru a porționa chiftelele se poate folosi o lingură, astfel încât să ne asigurăm că acestea vor ieși egale. Se modelează chifteluța în palmele umezite și se aplatizează ușor. Dacă le vom prăji în ulei, atunci le vom da prin făină sau pesmet pentru a se rumeni mai bine.
Vom încinge bine uleiul într-o tigaie adâncă, astfel încât chifteluțele să plutească în baia de ulei și să nu se lipească de fundul tigăii. Chifteluțele se prăjesc pe o parte și pe cealaltă timp de câteva minute, după care se scot pe un șervețel de hârtie și pot fi deja servite.
Citește și: Chiftele de dovlecei cu cartofi. Cea mai simplă și delicioasă rețetă