REȚETA ZILEI: Chiftele marinate delicioase, ca la mama acasă
Publicat pe 11.09.2018 la 16:25 Actualizat pe 11.09.2018 la 16:28
Ce român nu iubește tradiționalele chiftele marinate, care te fac să te lingi pe degete? Pentu astăzi v-am pregătit o astfel de rețetă ca la mama acasă, numai bună pentru o cină ca la carte!
Ce român nu iubește tradiționalele chiftele marinate, care te fac să te lingi pe degete? Pentu astăzi v-am pregătit o astfel de rețetă ca la mama acasă, numai bună pentru o cină ca la carte!
Pentru a pregăti chiftele marinate, ca la mama acasă, nu ai nevoie nici de ingrediente scumpe și nici de prea mult timp pentru a le prepara. Iată cum se fac!
Ingrediente:
Chiftele:
500 de grame de carne tocată
100 de grame de pâine albă, fără coajă
4 căței de usturoi
1 ou întreg
sare, piper
1 lingură de făină
1 legătură de pătrunjel verde
2 linguri de ulei pentru prăjit
sosul de roșii:
1 kgde roșii proaspete, opărite și decojite sau 500 de ml. de bulion de roșii mai gros, sau 1 conservă de 400 grame de roșii în bulion pasate
1 ceapă mică
1 lingură de ulei
1 foaie de dafin
1 lingură rasă de zahăr
sare, piper
câteva rămurele de cimbru
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiță și se călește ceapa cu un praf de sare de la început, pentru ca mai degrabă să se topească decât să se prăjească. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă roșiile cuburi/bulionul/coserva de roșii pasate, dafinul și câteva rămurele de cimbru. Mai apoi, se fierbe totul pe foc mic cam 10 minute. În final, se scoate dafinul și cimbrul și sosul de poate trece prin sită sau se poate pasa cu blenderul de mână, după care se potrivește consistența sosului adăugând dacă e cazul puțină apă fierbinte, se dă din nou în clocot și se adaugă zahărul, sare și piper atât cât să se obțină un gust echilibrat de acrișor/dulce/sărat/picant. Se lasă sosul deoparte până se pregătesc chiftelele.
Pâinea se înmoaie în apă rece doar câteva secunde, apoi se stoarce bine și se trece prin mașina de tocat (sau se zdrobește cu mâinile). Usturoiul poate fi zdobit, răzuit prin răzătoarea fină sau trecut prin mașină și el. Se adaugă pâinea umedă și mărunțită și usturoiul peste carne.
Se formează chifteluțele, după care se trec prin făină și se prăjesc pe toate părțile, după care se pun chifteluțele într-o cratiță și se toarnă sosul peste ele, iar vasul se pune pe foc timp de 25 de minute.
În final, chifteluțele și sosul se dau la cuptor pentru 7 minute, până se rumenesc puțin.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.