REȚETA ZILEI: Chifteluțe din curcan cu tzatziki și salată de crudități
Publicat pe 06.06.2018 la 13:57 Actualizat pe 06.06.2018 la 14:01
Acum, că vara și-a făcut simțită prezența și mercurul a început să urce în termometre, tendința este să mâncăm alimente fresh, salate și cât mai puține grăsimi.
Acum, că vara și-a făcut simțită prezența și mercurul a început să urce în termometre, tendința este să mâncăm alimente fresh, salate și cât mai puține grăsimi.
Deși sunt prăjite de obicei, chifteluțele pot fi gătite și la cuptor, pentru persoanele care vor să renunțe la prăjeli. Și cum sunt din carne de curcan, sunt sărace în calorii și absolut delicioase.
Ingrediente:
- 500 de grame de carne tocată de curcan
- o ceapă tocată
- un cățel de usturoi, mărunțit
- o felie de brânză feta
- sare
- piper
- un ou
Pentru tzatziki:
- doi castraveți tocați
- iaurt grecesc
- 4-5 căței de usturoi, dați prin răzătoare
Pentru salată:
- ruccola
- salată verde
- roșii cherry
- ulei de măsline
- lămâie
Mod de preparare. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pune ingredientele pentru chiftele într-un bol apoi modeleaz-o pe fiecare, în palmă. Pe o tavă așează o hârtie de copt și pune fiecare chifteluță. Lasă-le 20 de minute la copt, apoi pune-le să se răcească. Într-un castrol, adaugă ingredientele pentru tzatziki și amestecă totul. Salata se face normal, punând toate întredientele într-un recipient, iar la final se adaugă lămâie, sare, piper și ulei, după gust. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.