Cât poate fi ținut puiul crud în frigider? Ce spun specialiștii
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.03.2023 la 20:48
Actualizat pe 08.03.2023 la 20:48
Uneori se întâmplă să facem cumpărături cu gândul că vom ajunge acasă și vom face imediat mâncare însă, de multe ori, planurile se schimbă. Dar bine că există frigiderele, nu-i așa?! Cât poate fi ținut puiul crud în frigider? Ce spun specialiștii.
- Cât poate fi ținut puiul crud în frigider?
- Ce spun specialiștii
Puiul este una dintre cele mai îndrăgite și consumate proteine slabe de pe planetă și, de asemenea, este extrem de versatil, poate fi folosit în salate, sau poate fi servit chiar ca fel principal însă, oricum ar fi el pregătit, gustul mâncării va fi bazat pe calitatea și prospețimea puiului.
Cât poate fi ținut puiul crud în frigider?
În primul rând, trebuie să știți că puiul, ca aproape toate alimentele, are un termen de valabilitate, și chiar și cele mai high-tech frigidere din ziua de azi nu pot păstra prospețimea alimentelor perisabile pentru totdeauna.
Potrivit studiilor, o mulțime de persoane se îmbolnăvesc, în fiecare an, după ce au consumat păsări contaminate. Chiar și proaspăt, puiul crud este frecvent contaminat cu o mulțime de bacterii, inclusiv bacterii Campylobacter, Salmonella și Clostridium perfringens. Așadar, gândiți-vă cât timp ar avea bacteriile să incubeze și să se înmulțească, dacă veți lăsa puiul crud la frigider o perioadă mai lungă.
Potrivit specialiștilot, odată ce carnea de pasăre crudă este pusă la frigider cu o temperatură standard setată la aproximativ grade Celsius sau mai jos, aveți la dispoziție până la două zile pentru a o folosi, altfel, va trebui să o aruncați.
Cum să-ți dai seama dacă puiul tău crud este încă bun după ce l-ai ținut în frigider
1. Verificați data. Potrivit specialiștilor, „Puiul proaspăt, curcanul, carnea măcinată și carnea de pasăre măcinată ar trebui să fie gătite sau congelate în 1 până la 2 zile de la cumpărare”.
2. Verifică indiciile vizuale. De obicei, atunci când puiul crud este încă proaspăt și sigur de mâncat, va arăta roz deschis, alb-albăstrui pal sau chiar galben, cu grăsime albă strălucitoare. Dacă observați grăsime galbenă, pete, sau nuanțe de verde și gri, aruncați puiul.
3. Mirosul. Chiar și în frigider, păsările de curte aflate în declin au un miros neplăcut.
4. Verificați textura. Când puiul crud este încă proaspăt, va părea strălucitor, va fi umed la atingere și chiar puțin alunecos. Dacă devine lipicios și moale, trebuie aruncat cât mai repede posibil.
Citește și: Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider. Devine toxică după acest timp