Care este pluralul de la ecler. Toți românii ar trebui să știe asta
Publicat pe 23.04.2023 la 14:17 Actualizat pe 23.04.2023 la 14:17
Limba română nu este ușoară și există o mulțime de persoane care nu știu cum să scrie corect unele cuvinte sau care sunt formele de plural ale unor cuvinte uzuale, obișnuite. Ei bine, noi îi vom prezenta acum care este pluralul cuvântului ecler. Toți românii ar trebuie să știe asta, pentru că foarte mulți greșesc.
- Pluralul cuvântului ecler
- Toți românii ar trebui să știe asta
Probabil și tu te-ai dus măcar o dată să cumperi ecler de la cofetărie și nu ai știut care este pluralul acestui cuvânt, pentru a cere mai multe. Ei bine, noi îți vom explica care este forma de plural a acestui cuvânt.
Care este pluralul de la ecler
Cuvântul ecler provine din francezul „éclair”, ce înseamnă „fulger” sau „bliț”. Ecler are gen neutru și se află în categoria substantivelor unde apar neregularități sau forme duble. În general, un substantiv de genul neutru singural ar avea formă de genul masculin, iar un substantiv de genul neutru plural ar avea genul feminin.
Astfel, potrivit stiridinlume.ro, ecler la singular este un substantiv de gen neutru, iar după formă ar fi de gen masculin, iar la plural ar fi de gen feminin. Așadar, cu toate că DOOM nu a scos și varianta de ecleruri, se consideră că și aceasta este corectă.
Atunci când mergi la cofetărie să cumperi ecler poți cere mai multe fără probleme, folosind fie forma de „eclere”, fie cea de „ecleruri”.
Cuvântul smântână are plural?
De asemenea, în rândurile de mai jos îți vom prezenta dacă cuvântul smântână are sau nu plural. Ei bine, există o mulțime de cuvinte în limba română care se numesc defective de plural. Cu toate acestea, dacă nu ți-ai dat seama din primele secunde, află că există o anumită listă de cuvinte care nu beneficiază de o formă de plural în lexicul limbii române. Așadar, cuvântul smântână nu are formă de plural.
Următoarele cuvinte nu au formă de plural, fiind defective de plural:
-smântână;
-oțet;
-curaj;
-cinste;
-onestitate;
-unt;
-miere;
-pască;
-sare;
-ulei;
-fasole;
-mazăre;
-piper;
-sete;
-lene;
-foame;
-oboseală.
Și nu doare acestea sunt cuvintele care nu dețin formă de plural. Astfel, nici cuvintele care definesc materii școlare nu beneficiază de forme la plural, cum ar fi matematică, istorie, chimie, biologie, fizică sau chiar termeni sportivi defectivi de plural, precum scrimă, fotbal, tenis, rugby, înot, box, gimnastică, polo sau hochei.
Citește și: Care este forma corectă de plural a cuvântului pască. Mulți români greșesc