Care sunt alimentele pe care să le mănânci pe caniculă. Ce trebuie să eviți în sezonul cald
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 20.06.2023 la 18:45
Actualizat pe 20.06.2023 la 18:46
În timpul verii, ar trebui să facem un detox alimentar și să renunțăm la alimentele grase și procesate. Cel mai indicat, pentru a oferi hidratare și corpului nostru, ar trebui să consumăm cât mai multe salate formate din fructe și legume sau supe.
- Care sunt alimentele pe care să le mănânci pe caniculă
- Ce trebuie să eviți în sezonul cald
În sezonul cald trebuie să fim mai atenți cu alimentația noastră. Se recomandă cât mai multe salate formate din fructe și legume, supe, precum și multe băuturi pentru a-ți hidrata organismul. Pe de altă parte, alimentele grase ar trebui evitate cât mai mult.
Ce alimente să consumi pe caniculă
Supa te ajută să te hidratezi, astfel că este perfectă pentru zilele de vară. Optează pentru una formată din legume, cât mai ușoară, în locul unei supe cu carne.
Roșiile conțin licopen, un antioxidant cunoscut ce previne cancerul. Ele sunt 94% apă și sunt perfecte într-o salată sau într-un sendviș și să le consumi în timpul zilei.
Castraveții conțin multă apă și își oferă prospețime. Ei se pot consuma ca atare sau în diferite salate.
Frunzele verzi sunt compuse din 80-95% apă, astfel că se digeră foarte ușor. Ele trec prin sistemul digestiv și oferă o senzație de răcire organismului.
Ardeiul iute ajută la îmbunătățirea circulației și provoacă transpirație. În acest fel, îți vei răci corpul în cel mai scurt timp.
Frunzele de țelină sunt perfecte pentru a le consuma în zilele de vară. Ele conțin puține calorii, având apă în proporție de 95%.
Broccoli are un conținut ridicat de fibre care ajută digestia și menține nivelul de zahăr din sânge scăzut. Conține 91% apă, astfel că merită să fie consumat.
Pepenele galben este delicios și poate înlocui chiar și apa. El se găsește în timpul verii și are un conținut scăzut de calorii și ridicat de apă, având peste 95%.
Fructe de pădure se pot consuma în toată perioada anului datorită antioxidanților pe care le conțin. Murele, afinele, zmeura, căpșunile și merișoarele oferă răcire organismului, conform medicinei tradiționale chineze.
Ce alimente și băuturi trebuie să eviți pe caniculă
Ca și alimente, cel mai indicat este să renunțăm la alimentele grele sau procesate. Ele ne încarcă stomacul, iar procesul de digestie face ca organismul să fie mai lent, lucru pe care nu ni-l dorim în sezonul cald.
În timpul verii avem nevoie de mai multe lichide fiindcă organismul are nevoie de mai multă hidratare. Băuturile care conțin alcool, indiferent că vorbim despre bere sau vin nu trebuie să fie consumate. Ele nu te ajută la hidratare, având un efect diuretic. Totodată, și băuturile carbogazoase ar trebui evitate, datorită zahărului pe care îl conțin, precum și al acidității.