Cât bicarbonat se pune la mici, de fapt. Secretul să fie pufoși ca la restaurant
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.10.2022 la 11:26
Actualizat pe 19.10.2022 la 11:26
Micii sunt unul dintre preparatele cu care românii se mândresc peste tot în lume, fiind greu de reprodus identic în alte țări. Secretele românilor sunt cele care îi fac să fie cei mai delicioși, iar cantitatea de bicarbonat adăugată joacă un rol împortant în acest sens.
- Cantitatea recomandată pentru pregătirea micilor
- Secretul pentru a găti cei mai pufoși mici
Rețeta de pregătire a micilor este diversă, mai ales în funcție de regiunea țării. Însă, un factor important, indiferent de tipul rețetei, este cantitatea de bicarbonat adăugată, care le vor da textura pufoasă pe care și-o dorește toată lumea. Așadar, iată cât bicarbonat se pune la mici, de fapt, astfel încât aceștia să arate ca la restaurant.
Cât bicarbonat de pune în mici
Cu toții ne amintim de savoarea micilor delicioși, care ne amintește de zilele toride de vară, sau grătarele cu prietenii de 1 mai. Însă, micii se pot pregăti cu ușurință și acasă, iar dacă credeți că aceștia nu vor ieși la fel ca și cei serviți la restaurant sau cumpărați din magazin, ei bine, lucrurile nu stau deloc așa.
Nu aveți nevoie nici de un tip de carne specială, sau vreun ingredient minune, ci secretul stă în adăugarea bicarbonatului în compoziție, în cantitatea corectă. Acest lucru va transforma carnea într-una mai fragedă, dar îi și păstrează culoarea rozalie.
Așadar, pentru a găti cei mai delicioși mici, este nevoie să adăugați în compoziție o lingură de bicarbonat de sodiu. Aceasta este cantitatea corectă, în raport cu 1 kg de carne de vită și 500 de grame de ceafă de porc, 20 de grame de sare grunjoasă, șase căței de usturoi, o linguriță de cimbru uscat, o linguriță de coriandru măcinat, și piper negru măcinat.
Alte sfaturi pentru pregătirea micilor
Pe lângă ingredientele corecte pentru mici, există și alte sfaturi utile în pregătirea acestora. În primul rând, este reocmandat ca fiecare mititel să fie întors de cel puțin 3 ori. Înainte să fie puși pe grătar, se vor unge cu ulei pe toate părțile și se vor lăsa să stea o oră. De asemenea, este important să nu fie prăjiți la foc mic, deoarece se vor usca și vor avea un gust sec.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui o felie de pepene pe grătar. Trucul pe care trebuie să îl încerci