Cât de periculoasă este coaja de la banană. Puțini oameni consumă corect acest fruct
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 02.11.2023 la 15:13
Actualizat pe 02.11.2023 la 15:13
Banana este unul dintre cele mai frecvent consumate fructe, mai ales de copii. Experții o recomandă în multe diete și în alimentație, însă mulți oameni omit un detaliu important. În coaja de banană se acunde un pericol de care puțină lume știe.
- Coaja de la banană poate fi periculoasă
- La ce trebuie să fii atent
Consumul de fructe este recomandat pentru o viață sănătoasă și echilibrată. Acestea aduc un aport semnificativ de nutrienți în organismul oamenilor, care nu poate fi înlocuit. Unul dintre cele mai consumate fructe este banana, iar aceasta este recomandată în multe preparate, mai ales pentru copii.
Cât de periculoasă este coaja de la banană
Chiar dacă este foarte sănătoasă și ajută la menținerea echilibrului în organism, bananele pot fi destul de periculoase dacă nu sunt consumate corespunzător. Coaja lor ascunde un pericol pe care puțini îl văd. Mai exact, este vorba despre cantitatea mare de substanțe chimice care rămâne în coaja lor după ce au fost tratate.
Din acest motiv, este foarte important ca oamenii să spele foarte bine bananele înainte să le consume. Mai mult, este important ca oamenii să evite să mai atingă și miezul bananei după ce au atins coaja, pentru a evita riscul de transfer de substanțe chimice.
Experții au descoperit despre coaja bananei că poate să conțină pesticide și o mulțime de microbi. Mai ales copiii trebuie feriți de aceste pericole, având în vedere riscul la care sunt supuși.
Cea mai consumată banană ar putea să dispară
Cel mai consumat tip de banane ar putea să dispară în viitor. Mai exact, este vorba despre bananele Cavendish, un tip amenințat de o boală fungică care ar putea să creeze probleme mari în ceea ce le privește.
Acest soi reprezintă 47% din totalul bananelor care există în lume și sunt cele mai întâlnite indiferent de țară. Este, de asemenea, cel mai rezistent împotriva bolilor care afectează majoritatea fructelor. Fermierii aleg să cultive acest tip din aceste motive, dar și pentru că sunt cele mai puțin pretențioase când vine vorba de modalitatea de depozitare.