Cât timp rezistă sarmalele la congelator, de fapt. Detaliul de care orice gospodină trebuie să țină cont
Publicat pe 24.11.2022 la 21:43 Actualizat pe 24.11.2022 la 21:43
Sarmalele sunt unele dintre cele mai consumate preparate în pragul Sărbătorilor. Mai mult decatat atât, fie că vorbim de sarmale de post, sau chiar de sarmale în foaie de varză și viță de vie, toate se află în topul preferințelor a milioane de români. Astfel, pentru că acest preparat se gătește în cantități mari, multe dintre gospodine aleg să le păstreze la congelator. Însă, există un detaliul de care orice bucătăreasă adevărată trebuie să țină cont.
- Cât timp rezistă sarmalele la congelator
- Detaliul de care orice gospodină trebuie să țină cont
Gospodinele care prepară sarmale an de an sunt conștiente că nu pot găti doar câteva, astfel se ajunge ca uneori cantitatea preparatului să fie aruncată. Totuși, puse la congelator sarmalele pot fi păstrate destul de mult timp.
Cât timp rezistă sarmalele la congelator
Dacă cantitatea de saramale a fost una mare, poți să păstrezi restul de preparat la congelator, evitând astfel risipa alimentară. Însă, există câteva reguli de care trebuie să ții cont dacă apelezi la această variantă.
Trebuie să pui sarmalele se pun la rece. Fie că sunt ținute la frigider sau chiar la congelator, acestea trebuiesc păstrate într-un recipient ce se închide etanș în momentul în care s-au răcit. Ține minte să nu le lași prea multe ore pe aragaz sau pe masă, astfel carnea se va acri și vei risca să te îmbolnăvești.
Detaliul care face diferența
Dacă vrem să păstrăm sarmalele la congelator, pentru mai multe zile, trebuie să luăm în calcul dacă acestea sunt gătite sau crude.
Așadar, poți ține sarmalele la congelator până la patru luni, fără să se strice, în cazul în care acestea sunt crude. Însă, foarte important este că, odată congelate decongelate, există riscul ca foaia de varză să se descompună în timpul procesului de fierbere.
Și, dacă vorbim de sarmalele gătite, acestea pot rezista până la 12 luni în congelator. Însă, chiar și aici există un avantaj. Orezul din amestecul de carne ar putea să absoarbă sosul, deci acestea ar putea fi mai fade după decongelare.
CITEȘTE ȘI: Cât timp se fierbe varza dulce pentru sarmale. Secretul bucătarilor