Cât timp se fierbe varza dulce pentru sarmale. Secretul bucătarilor
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 14.11.2022 la 11:08
Actualizat pe 14.11.2022 la 11:10
Sarmalele se numărară printre preparatele de mâncare preferate de toți românii. Mai mult de atât, acestea sunt cel mai des incluse în meniul evenimentelor. Și totuși, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, multe gospodine își pregătesc rețetele pentru a face cele mai bune sarmale. Însă, secretul stă în foile de varză. Cât timp se fierbe varza dulce pentru sarmale.
- Cât timp se fierbe varza dulce pentru sarmale
- Secretul bucătarilor
În curând, mesele românilor vor fi pline cu preparate pentru sărbătorile de iarnă. Însă, acum este momentul potrivit în căutarea rețetelor perfecte pentru pregătirea celor mai delicioase sarmale.
Cât timp se fierbe varza dulce pentru sarmale
Pe lângă ingredientele pe care le folosiți în prepararea sarmalelor, timpul de fierbere este mult mai important. Însă, dacă nu sunteți atenți, riscați ca sarmalele să fie crude în interior, în special orezul, despre care știm că fierbe mai greu.
Totuși, când vine vorba de prepararea sarmalelor, trebuie să fiți atenți la timpul de fierbere al verzei. În acest fel, sarmalele trebuie fierte aproximativ 3 ore. Contează însă foarte mult cât de tare este varza. Așadar, ca să vă dați seama de cât de bine este fiartă varza, puteți să gustați din ea.
Ingrediente
-2 verze potrivit de mari;
-500 g carne tocată de porc;
-250 g orez;
-2 cepe mici;
-1 ardei gras roșu;
-2-3 linguri de ulei sau untură;
-1 legatură mărar verde;
-500 ml bulion sau suc de roșii;
-8 foi de dafin;
-sare;
-piper măcinat;
-3 linguri oțet.
Mod de preparare
Primul pas în prepararea sarmalelor este să punem la fiert într-o cratiță încăpătoare 5-6 litri de apă împreună cu oțetul și o lingură de sare. Apoi, se scot cotoarele de la verze și se pun la opărit când fierbe apa.
După 2-3 minute, începem să scoatem pe rand frunzele de varză opărite și le punem la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au răcit suficient, cu ajutorul unui cuțit tăiem partea superioară a venelor groase, astfel să putem rula mai ușor sarmalele. Frunzele foarte mici din aproprierea cotorului se taie cubulete și se aseaza în oala în care vom fierbe sarmalele iar peste ele se pun cozile de la legătura de marar.
După aceea, se curăță și se toacă ceapa și ardeiul, apoi se călesc puțin în uleiul încins până se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă carnea tocată, orezul spălat bine și scurs de apă, frunzele de la marar tocate și 4-5 linguri de bulion. Se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper măcinat după gust.
Apoi, se ia câte o lingură de umplutură și se pune pe capătul unei foi de varză, apoi se acoperă cu părțile laterale și se rulează cu grijă de la un capăt la altul. Se așază sarmalele în oală, iar între ele se pun foile de dafin. Se fierb la foc mic aproximativ 45 de minute, după care se mai lasă acoperite o oră.
CITEȘTE ȘI: Secretul celor mai bune sarmale, dezvăluit de Sorin Bontea. Ce faci dacă varza este prea acră sau sărată