Secretul celor mai bune sarmale, dezvăluit de Sorin Bontea. Ce faci dacă varza este prea acră sau sărată
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.11.2022 la 15:08
Actualizat pe 11.11.2022 la 15:08
Sarmalele se numără printre preparatele care nu lipsesc de pe mesele românilor, de aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi câteva trucuri pe care bucătarii le folosesc pentru un preparat delicios.
- Cum pregătești cele mai delicioase sarmale, după rețeta lui Sorin Bontea
- Secretul celui mai bun preparat
Chef Sorin Bontea a împărtășit cu fanii rețeta după care se ghidează atunci când pregătește sarmale, dar și câteva trucuri la care apelează pentru un preparat delicios.
Trucul la care apelază Sorin Bontea pentru varza care poate fi prea sărată sau acră
Printre problemele cu care se confruntă gospodinele, atunci când vine vorba de pregătirea sarmalelor se numără foile de varză care pot fi uneori prea acre sau prea sărate.
De aceea, este bine ca varza să fie spălată și lasată în apă pentru câteva ore. Indicat este să faci acest pas cu o seară înainte de pregătirea sarmalelor, astfel încât varza să rămână la înmuiat peste noapte.
În schimb, dacă observi că varza este în continuare acră atunci când vrei să împăturești sarmalele, este bine să o mai lași în apă cel puțin o jumătate de oră sau chiar 60 de minute, dacă este mult prea sărată. Este bine ca apa în care varza este lăsată la înmuiat să fie schimbată de câteva ori.
Rețeta lui Sorin Bontea pentru sarmale
Pentru început, se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se lasă la călit cu puțin ulei pentru câteva minute, iar după ce a devenit transparentă, se adăugă orezul și lasă în continuare pe foc, pentru cel puțin două minute, în timp ce se amestecă constant.
Într-un bol, se amestecă carnea, împreună cu ceapă călită și orezul, la care se adaugă mărarul tocat, cimbru și piper. Să nu uităm și de puțină apă rece. Acest pas este important, întrucât carnea va rămâne fragedă.
În rețeta celebrului chef, pasta de tomate este opțională, iar mai apoi se pot împături sarmalele, peste care se adaugă costița afumată.
Citește și: Condimentele care nu trebuie să lipsească din sarmale. Secretul celor mai cunoscuți bucătari