Cât orez se pune la 1 kilogram de carne pentru sarmale. Trucul să-ți iasă perfecte
Publicat pe 22.10.2022 la 13:39 Actualizat pe 22.10.2022 la 13:39
Sarmalele sunt unul dintre cele mai cunoscute preparate tradiționale din țara noastră. Mai ales de sărbători, acest preparat nu lipsește de pe mesele românilor, iar cetățenii din întreaga lume îl adoră. Ei bine, multe gospodine ar vrea să știe cât orez se pune la 1 kilogram de carne pentru sarmale. V-am pregătit un truc ca să vă iasă perfecte!
- Ce cantitate de orez se pune la 1 kilogram de carne pentru sarmale
- Trucul ca să-ți iasă perfecte
Gospodinele din întreaga țară adoră să pregătească sarmale, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Ei bine, multe dintre acestea sunt curioase să știe câtă cantitate de orez se pune la 1 kilogram de carne pentru sarmale. Orice gospodină ar trebui să știe!
Cantitatea de orez care se pune la 1 kilogram de carne pentru sarmale
Sarmalele sunt consumate cel mai des în perioada sărbătorilor de iarnă, iar mulți români le pregătesc și sunt nelipsite de pe mesele românilor. Acest preparat este gătit diferit în funcție de zonă, însă, de obicei, la 1 kilogram de carne pentru sarmale se pun 100 de grame de orez.
Rețeta de sarmale a lui Sorin Bontea, juratul de la Chefi la cuțite
Ingrediente:
-2 sau 3 kg de varză acră (în funcție de câtă varză preferați)
-600 gr de carne tocată de porc și de vită (amestec)
-o jumătate de ceșcuță de orez
-200 gr de ceapă
-ulei pentru prăjit
-costiță afumată
-2 sau 3 linguri de bulion
-2 sau 3 frunze de dafin
-cimbru
-mărar
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se curăță varza de frunzele exterioase și de cotoare și alegem foile potrivite în care se va împacheta în cele din urmă carnea. De asemenea, în cazul în care varza este prea sărată sau prea acră, este indicat să spălați frunzele în apă călduță sau, cel mai bine, să le puneți la desărat cu o oră înainte de a începe să gătiți.
În continuare se curăță ceapa, se spală, se toacă mărunt, după care se ia o tigaie și se pune la călit în ulei, la foc mic. Se adaugă orezul (spălat bine înainte) și se lasă la foc mic două minute, timp în care amestecați încontinuu. Se ia un castron mare, se adaugă ceapa și orezul pe care le-am călit mai devreme și se pune în continuare piperul, cimbrul și mărarul tocat. Un truc al lui Sorin Bontea, juratul de la Chefi la cuțite, este de a pune în amestec și o ceșcuță de apă rece, pentru a frăgezi carnea.
Înainte de a începe împachetarea sărmăluțelor, frunzele de varză mai mici se toacă și se pun pe fundul cratiței în cale vor fierbe sarmalele la final. Peste ele adăugați un rând de costiță și unul de sarmale, ultimul strat fiind cel de varză tocată. La final se adaugă bulion amestecat cu puțină apă, frunzele de dafin, dar și câteva boabe de piper, după care se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore. Pentru a nu a se lipi sarmalele, din când în când mai adăugați apă și învârtiți oala.
Citește și: Ce se pune în fasole să fiarbă mai repede. Trucul cu care câștigi timp