Cea mai gustoasă rețetă de sarmale pentru masa de Paște. Sorin Bontea îți spune ingredientele
Publicat pe 17.04.2021 la 17:07 Actualizat pe 17.04.2021 la 17:07
Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, iar Sorin Bontea îți dezvăluie cea mai gustoasă rețetă de sarmale. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales, cum trebuie să le prepari pentru a ieși delicioase. Rețeta pas cu pas, în articolul de mai jos.
- Cum prepari rețeta de sarmale a lui Sorin Bontea?
- Juratul de la Chefi la cuțite le dă o mână de ajutor gospodinelor.
Încă două săptămâni ne despart de una dintre cele mai mari sărbători ale anului, Învierea Domnului sau Paștele, atunci când toată familia se strânge la masă și se delectează cu cele mai gustoase delicatese. Pe lângă cozonac, salată de boeuf, drob și ouă roșii, de pe masa de Paște cu siguranță nu pot lipsi celebrele sarmale. Sorin Bontea sare în ajutorul gospodinelor și dezvăluie cea mai gustoasă rețetă de sarmale pentru Paște. Iată de ce ingrediente ai nevoie, pentru a ieși de-a dreptul delicioase.
Sorin Bontea îți spune ingredientele pentru rețetă de sarmale pentru masa de Paște
- - 2-3 kg varză acră (în funcție de câtă varză preferați)
- - 600 g carne tocată de porc și de vită (amestec)
- - o jumătate de ceșcuță de orez
- - 200 g ceapă
- - ulei pentru prăjit
- - costiță afumată
- - 2-3 linguri de bulion
- - 2-3 frunze de dafin
- - cimbru
- - mărar
- - sare
- - piper
Mod de preparare
Cât despre modul de preparare, simplu ca ”bună ziua”. În primul rând, se curăță varza de frunzele exterioase și de cotoare și alegem foile potrivite în care se va împacheta în cele din urmă carnea. De asemenea, în cazul în care varza este prea sărată sau prea acră, este indicat să spălați frunzele în apă călduță sau, cel mai bine, să le puneți la desărat cu o oră înainte de a începe să gătiți.
În continuare se curăță ceapa, se spală, se toacă mărunt, după care se ia o tigaie și se pune la călit în ulei, la foc mic. Se adaugă orezul (spălat bine înainte) și se lasă la foc mic două minute, timp în care amestecați încontinuu. Se ia un castron mare, se adaugă ceapa și orezul pe care le-am călit mai devreme și se pune în continuare piperul, cimbrul și mărarul tocat. Un truc al lui Sorin Bontea este de a pune în amestec și o ceșcuță de apă rece, pentru a frăgezi carnea.
Înainte de a începe împachetarea sărmăluțelor, frunzele de varză mai mici se toacă și se pun pe fundul cratiței în cale vor fierbe sarmalele la final. Peste ele adăugați un rând de costiță și unul de sarmale, ultimul strat fiind cel de varză tocată. La final se adaugă bulion amestecat cu puțină apă, frunzele de dafin, dar și câteva boabe de piper, după care se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore.
Pentru a nu a se lipi sarmalele, din când în când mai adăugați apă și învârtiți oala.
Citește și: Chef Mino a cucerit-o pe Anca Turcașiu cu rețeta de sarmale de post în foi de viță, la Antena Stars! / VIDEO