Ingredientele pentru cele mai bune sarmale ardelenești cu varză dulce. Câtă ceapă și cât orez să pui în ele
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 27.10.2022 la 13:05
Actualizat pe 27.10.2022 la 13:05
Mesele de sărbători sunt incomplete fără sarmale. Fiind unul dintre mâncărurile preferate ale românilor, acest preparat este pregătit de fiecare gospodină, din toate regiunile țării noastre. Mulți spun însă că cele mai aromate și gustoase sarmale făcute vreodată sunt cele ardelenești. Ingredientele pentru cele mai bune sarmale ardelenești cu varză dulce. Câtă ceapă și cât orez să pui în ele.
- Ingredientele pentru cele mai bune sarmale ardelenești cu varză dulce
- Câtă ceapă și cât orez să pui în ele
Există o mulțime de rețete de sarmale din care poți alege pentru mesele de sărbători. SpyNews.ro vă dezvăluie astăzi însă, ingredientele pentru cele mai bune sarmale ardelenești cu varză dulce. Câtă ceapă și cât orez să pui în ele.
Ingredientele pentru cele mai bune sarmale ardelenești cu varză dulce
Atunci când pregătiți compoziția pentru sarmale, trebuie să știți că unul dintre ingredientele principale este orezul. Pentru a vă asigura că sarmalele nu se vor fărâmița este important să fiți atenți la ce fel de orez cumpărați, dar și cât de mult puneți în preparat. De exemplu, pentru o compoziție de 1,7 kg carne tocată de porc veți avea nevoie de 400 gr orez și 200 gr de ceapă.
Ingrediente:
- 200 gr ceapă (2-3 cepe mari);
- 2 linguri ulei de floarea soarelui;
- 2,5 kg varză dulce (2 căpățâni);
- 1,7 kg carne tocată de porc;
- 1 lingură cimbru uscat;
- 6 linguri boia de ardei dulce;
- 2 ouă;
- 400 gr orez;
- 500 gr kaizer afumat (sau alt tip de afumătură);
- 1 legătură de mărar verde;
- 500 gr roșii;
- smântână pentru servire;
Mod de preparare:
- amestecă toată carnea tocată, adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, şunculiţa tăiată cubuleţe, sare şi piper.
- ia apoi câte o foaie de varză şi umple-o cu compoziţia de carne;
- așează în oală un rând de sarmale ardelenești strâns lipite una de cealaltă să nu se desfacă în timpul fierberii;
-taie kaizerul în bucăți mai mari, toacă mărarul și roșiile, apoi pune peste primul rând de sarmale din oală câte puțin din fiecare;
-pune restul de varză tocată în oală și lasă-le să fiarbă la foc redus până sunt fragede atât varza cât și umplutura;
-servește sarmalele cu smântână pusă deasupra în farfurie;
Citește și: Cât orez se pune la un kilogram de carne, de fapt. Secretul sarmalelor moldovenești