Condimentele care nu trebuie să lipsească din sarmale. Secretul celor mai cunoscuți bucătari
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 08.11.2022 la 15:56
Actualizat pe 08.11.2022 la 15:56
Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Deși sunt un preparat turcesc, au fost preluate de români și le-au integrat foarte bine. Pentru a le oferi un gust desăvârșit, ai nevoie de câteva ingrediente speciale.
- Secretul bucătarilor pentru sarmale delicioase
- Cum se prepară sarmalele
Sarmalele fac parte din preparatele cele mai iubite de sărbători. Nu există Crăciun sau Paște fără ca ele să fie prezente, iar motivul îl știm cu toții. Sunt delicioase, cu adevărat și nimic nu le poate înlocui.
Toate gospodinele trebuie să știe secretul pentru ca sarmalele să iasă perfecte și numai bune de savurat alături de musafirii tăi. Pentru acest lucru, ai nevoie de câteva condimente speciale, dar și un secret ținut bine ascuns. Nu-ți face griji, ele sunt la îndemâna oricui.
Secretul bucătarilor pentru sarmale delicioase
Dacă și tu îți dorești sarmale delicioase și aromate iată ce trebuie ce știi. Când se pune ceapa la călit, se adaugă o linguriță de zacuscă sau un sfert de morcov cu un sfert de ardei roșu și se călesc împreună. Un alt lucru important este că orezul se fierbe alături de legume și de carne.
De condimente nu trebuie să uităm. Ele se adaugă în oala de fiert sarmalele, iar gustul pe care îl vor oferi este de excepție. Cu siguranță, musafirii tăi își vor cere rețeta pentru sarmale.
Ingrediente
- 500 de grame carne tocată
- 50 de grame orez
- 1 ceapă mare
- Varză murată
- 400-500 de ml suc de roșii
- Ulei
- Condimente (sare, piper, boia)
- Plante aromatice (mărar, cimbru, busuioc, coriandru)
- 150-200 grame afumătură (cârnaţi afumat sau piept de porc afumat)
Mod de preparare
Ceapa se curăță și se taie mărunt, apoi se pune la călit în puțin ulei. Pentru un gust și mai aromat, se poate adăuga o linguriță de zacuscă sau un jumătate dintr-un morcov și ardei care se pun la călit. Când sunt gata se adaugă carnea și orezul bine spălat.
Foile de varză se vor umple cu această compoziție. Dacă folosiți foi de varză murată ar trebuie să le spălați înainte, altfel vor ieși sărate.
După ce se împachetează, se pun direct într-o oală încăpătoare pe un pat de varză tăiată cât mai mic. Se adaugă afumătura și mirodeniile, precum cimbru sau mărar. Sarmalele se așează una peste alta, în straturi frumos aranjate.
Când ai terminat foile și carnea, se mai poate pune un strat de varză tocată și condimente. Se toarnă și apa care să le acopere și se pun la foc mic timp de 1,5-2 ore. Ele se pot servi și smântână pe deasupra și cu mămăligă proaspăt făcută