Cât se fierbe mămăliga, de fapt. Așa va avea o textură catifelată
Publicat pe 23.10.2022 la 11:30 Actualizat pe 23.10.2022 la 11:30
Orice român adoră mămăliga, iar aceasta este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales de sărbători. Acest preparat se servește simplu, alături de sarmale, alături de brânză și smântână, alături de dulceață și alte alimente sau preparate. Ei bine, dacă vrei ca mămăliga pe care o pregătești să aibă o textură catifelată, atunci trebuie să fii atent de cât timp se fierbe aceasta. Iată cât se fierbe mămăliga, de fapt!
- Cât timp se fierbe mămăliga, de fapt
- Cum să o faci ca să aibă o textură catifelată
Mămăliga este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales de sărbători, atunci când se servește drept tochitură, cu sarmale sau cu alte rețete tradiționale românești. Cât se fierbe mămăliga, de fapt.
Cât se fierbe mămăliga
Dacă vă doriți ca mămăliga să aibă o textură catifelată, atunci este important să știți că acest preparat se fierbe timp de aproximativ 10-15 minute, dar acest timp depinde în funcție de oala sau ceaunul în care o fierbeți.
Rețeta de mămăligă boierească a profesorului Nicolae Curelea
Mai jos vă vom prezenta o rețetă de mămăligă boierească a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucătăriei moldovenești.
Ingrediente:
-3 cești de lapte dulce
-1 linguriță de sare
-1 lingură de unt
-1 ceașcă și jumătate de mălai
-200 gr de brânză telemea
-1 ceașcă de smântână
Mod de preparare:
Se încălzește laptele într-un ceaun sau într-o oală, iar peste lapte se adaugă 1 linguriță de unt și sare și se lasă până când începe să fiarbă. Preăsrați în lapte o lingură de mălai, iar în dată ce laptele începe să fiarbă din nou, turnați și restul de mălai dintr-o dată și amestecați foarte bine cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru aproximativ un minut, apoi adăugați brânza și restul de unt.
Dați focul la mic și amestecați încontinuu, dar aveți grijă să amestecați mereu în aceeași direcție. Astfel, veți observa că mămăliga se îngroașă și se desprinde de pe marginile ceaunului. Mămăliga va fi gata în aproximativ 10-15 minute.
Scuturați foarte bine oala sau ceaunul, apoi răsturnați mămăliga pe un platou cald. Tăiați în felii cu ajutorul unei ațe, apoi serviți exact așa cum este sau cu un preparat secundar, cum ar fi carne, pește, ouă sau smântână.
Citește și: Cum să faci cea mai bună mămăligă. Ingredientul secret din compoziție