Cum să faci cea mai bună mămăligă. Ingredientul secret din compoziție
Publicat pe 07.10.2022 la 15:40 Actualizat pe 07.10.2022 la 15:40
Mămăligă este preparatul tradițional românesc, preferat de toți locuitorii acestei țări. Chiar dacă în anumite zone ale României acest preparat are o mulțime de rețete după care poate fi făcut, există totuși un ingredient care te va ajută să prepari cea mai bună mămăligă. Cu siguranță nu știai ingredientul cu care îi poți da pe spate pe membrii familiei tale.
- Cum să faci cea mai bună mămăligă
- Ingredientul secret din compoziție
Mămăliga este un preparat tradițional românesc. Preparată corect, mămăliga este extrem de gustoasă, dar și sănătoasă în același timp. Chiar dacă ingredientul de bază al acestui preparat este mălaiul, există și un alt produs care face mămăligă să iasă în evidență.
Cum să faci cea mai bună mămăligă
Ingredientul secret din prepararea de mămăligă este untul. Adăugat în mămăligă, va transforma preparatul într-unul fin și cremos.
Ingrediente
-500 ml de apă;
-180 gr de mălai;
-o linguriță de sare;
-100 gr de unt.
Rețeta clasică de mămăligă
Un secret în prepararea de mămăligă îl constituie un truc. La o cană de mălai, trebuie să folosiți 3 sau 4 căni de apă, în funcție de cât de moale vreți să fie mămăliga.
Primul pas este să puneți apă la fiert, împreună cu sarea și cu un praf de mălai. În momentul în care apă începe să fiarbă. Apoi, puneți și restul mălaiului. Acesta nu trebuie turnat tot, ci pe întreaga durată a fierberii apei. Amestecați constant, astfel încât preparatul să nu facă cocoloașe, dar și pentru ca mămăliga să nu se lipească.
O altă variantă pentrua prepara mămăliga
O altă variantă în prepararea de mămăligă este ca în loc de apă, să folosiți zer sau lapte. Această se rețeta se prepară exact ca cea clasică, cu apă. Însă, secretul chiar dacă totuși faceți mămăliga cu apă, puteți turna o jumătate de cană de lapte, în momentul în care preparatul fierbe.
Mămăliga se poate prepara chiar și la cuptor. În loc de apă, fierbeți mălaiul în lapte, pentru aproximativ 3 minute. Puneți și puțin unt, după care amestecați bine. Apoi, răsturnați mămăliga într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și băgați-o la cuptor pentru 10 minute.
Mămăligă sau pâine
Foarte puține persoane cunoscul faptul că pâinea poate provoca o creștere mare a zahărului din sânge și, cu atât mai mult, poate duce la un aport crescut de calorii. Dacă pâinea este văzută astfel, mămăligă este considerată o sursă de sănătate.
În acest fel, mămăliga nu îngrașă, din contra, te ajută să îți menții silueta. Acest preparat nu conține gluten, și poate fi consumată și de persoanele care au intoleranță. Mămăliga are un conținut bogat de vitamine și minerale, precum vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.