De ce este mai bine să mănânci mămăligă în loc de pâine. Efectele uimitoare ale preparatului tradițional românesc
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 23.08.2022 la 18:28
Actualizat pe 23.08.2022 la 18:28
Te-ai întrebat vreodată de ce este mai bine să mănânci mămăligă în loc de pâine și ce efecte miraculoase are acest preparat tradițional românesc asupra organismului uman?! Ei bine, ar trebui să știi că mămăliga are o grămadă de beneficii asupra sănătății. Înlocuiește cu succes pâinea la cele mai multe mese.
- De ce e mămăliga mai sănătoasă decât pâinea
- Consumul de mămăligă dimiuneaza nivelul de stres
- Alte beneficii neștiute ale acestui preparat
Fără îndoială, încă din cele mai vechi timpuri, mămăliga a fost considerată un înlocuitor excelent al pâinii. Pentru multe persoane, în continuare, în ciuda alternativelor, pâinea rămâne un aliment de bază.
De ce este mai bine să mănânci mămăligă în loc de pâine
Puțini sunt cei care știu că pâinea poate provoca o creștere mare a zahărului din sânge și poate duce la un aport crescut de calorii. Pe de altă parte, mămăliga este considerată o adevărată sursă de sănătate.
Bineînțeles, cea mai frecventă întrebare atunci când vine vorba despre mămăligă este dacă acest preparat tradițional îngrașă sau nu. Ei bine, mămăliga nu îngrașă, ci, din contra, te ajută să îți menții silueta.
Mai mult decât atât, mămăliga nu conține gluten, așadar poate fi consumată și de persoanele care au intoleranță. De altfel, mămăliga are un conținut bogat de vitamine și minerale, precum vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.
De ce e mămăliga mai sănătoasă decât pâinea
Consumul de mămăligă dimiuneaza nivelul de stres din organism, scade nivelul colesterolului, contribuie la reglarea concentrației de glucoză din sânge, protejează vederea și ameliorează răceala.
Pe de altă parte, consumul în exces de pâine albă poate contribui la obezitate, boli de inimă și diabet. Chiar și pâinea integrală poate conține 20 sau mai multe ingrediente, inclusiv conservanți și sare și zaharuri adăugate.
Multe tipuri de pâine conțin adaos de zaharuri sau înlocuitori de zahăr. Consumul moderat de pâine integrală nu ar trebui să provoace creștere în greutate, însă consumul în exces aduce, de cele mai multe ori, câteva kilograme în plus.
Citește și: Tochitură dobrogeană. Rețetă tradițional românească