Rețeta pentru cea mai bună tocană de legume cu orez. Un preparat simplu și delicios
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.10.2022 la 16:53
Actualizat pe 24.10.2022 la 16:53
Tocana de legume cu orez este o rețetă de conservă pentru iarnă, care nu ar trebui să lipsească din cămara nimănui. Este un preparat extrem de simplu și delicios ce poate fi consumat mai ales în zilele în care se ține post. Este o gustare sățioasă și delicioasă ce poate fi servită pe o felie de pâine, sau alături de murături sau de o salată.
- Rețeta pentru cea mai bună tocană de legume cu orez
- Un preparat simplu și delicios, pentru iarnă
Mai toate gospodinele prepară, pentru iarnă, renumita tocană de legume cu orez în perioada verii și la început de toamnă. Pentru că este un preparat extrem de simplu și delicios, acesta nu ar trebui să lipsească din cămara niciunei gospodine. Astăzi vă prezentăm rețeta pentru cea mai bună tocană de legume cu orez. Un preparat simplu și delicios.
Rețeta pentru cea mai bună tocană de legume cu orez
Ingrediente:
- 1 kg ceapă;
- 200 grame mazăre;
- 750 grame roșii;
- vânătă - două;
- 4-5 ardei grași ;
- 750 grame morcov;
- 175 grame orez;
- 150 ml ulei;
- 1 l supă de legume/apă;
- sare / piper - după gust;
Mod de preparare:
- Spălați orezul pe care apoi îl puneți la fiert în cantitate dublă de apă cu sare. După ce fierbe, îl lăsați la răcit
-Curățați apoi legumele și tăiați cubulețe ceapa, vinetele, roșiile și ardeii grași, iar morcovii îi puteți tăia rondele;
- Puneți apoi uleiul la încins și căliți ceapa puțin, până când devine sticloasă.
- Adăugați apoi morcovul, roșiile și ardeii grași. Le mai lăsați pe foc până se înmoaie puțin. Adăugați apoi vinetele, mazărea și restul de supă/apă. Le lăsați pe foc până când legumele se înmoaie bine.
-Adăugași apoi orezul fiert și scurs, sarea și piperul, după gust.
- Amestecați ușor până se omogenizează, după care opriți focul, puneți capacul si lăsați10 min. să se întrepătrundă aromele.
Mai apoi turnați compoziția fierbinte în borcane sterilizate corect pe care le închideți etanș cu capacul și le înveliți în pături. Ele se vor răci până a doua zi iar mai apoi vor fi bune de pus în cămară.
Citește și: Rețetă de castraveți murați fără zahăr. Cei mai buni pe care i-ai mâncat până acum