Rețetă de tocană țărănească de pui cu ceapă și roșii. Un preparat culinar simplu și gustos, ideal pentru vară
Publicat pe 29.06.2022 la 13:23 Actualizat pe 29.06.2022 la 13:23
Cu siguranță ai mâncat cel puțin o dată în copilărie o tocană de pui țărănească cu ceapă și roșii și ți-a rămas gândul la ea. Ei bine, acum nu trebuie să te mai gândești la ea cu apă în gură, fiindcă noi îți prezentăm rețeta pas cu pas, iar finalul o să fie unul cum nu te așteptai și cu care o să îți impresionezi familia!
- Cea mai bună tocană de pui cu ceapă și roșii
- Un preparat culinar rapid și gustos
Tocană țărănească de pui cu ceapă și roșii
Nu mai știi ce să gătești pentru cină sau prânz? Vrei totuși să nu stai mult timp în bucătărie, însă să te bucuri de un preparat culinar gustos? Ei bine, ce ai spune dacă ai încerca rețeta de tocană țărănească de pui cu ceapă și roșii? Este un adevărat deliciu și cu siguranță o să devină una dintre mâncărurile preferate de tine și familia ta.
Ingrediente:
- 1 pui fraged de curte
- 500 gr ceapă(roșie + galbenă)
- 500 gr roșii proaspete
- 1 căpățână usturoi
- 3 linguri grăsime(animală sau ulei)
- sare după gust
- 1 linguriță zahăr(opțional)
- un praf cimbru
- un praf piper
- două foi dafin
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură mărar
Mod de preparare:
Ei bine, deși pare un preparat culinar complex, cu un gust pe cre doar bunica știa să-l facă, nu se prepară deloc greu dacă respecți cu atenție toate etapele. Prin urmare, pentru început se tranșează puiul în bucăți, de preferință destul de mici.
Peste bucățile de pui, punem sare și piper și le frecăm bine să pătrundă condimentele în ele, iar apoi, într-o tigaie mai mare sau oală, punem grăsimea de la puiul de țară la încins și prăjim carnea în ea, la foc iute.
Se întoarce de pe o parte pe altă să se rumenesca uniform, iar după ce este prăjită bine se pune într-un alt vas, cât timp se prepară și sosul. Strecurăm grăsimea din tigaie, într-un alt vas, curățăm de arsuri, dacă sunt, iar apoi punem ceapă la foc încet, apoi adăugăm câțiva stropi de apă.
Acoperim vasul cu un capac și o lăsăm să se înăbușească până când devine sticloasă, însă cu grijă să nu se ardă. Între timp opărim roșiile în apă fiartă că să le decojim ușor, apoi le îndepărtăm cotoarele și le trecem prin robot împreună cu usturoiul curățat.
Peste ceapă înăbușită, adăugăm roșiile și usturoiul și presăram puțină sare, acoperim din nou vasul și îl lăsăm la foc mediu până când mâncarea începe să fiarbă intens.Presăram condimentele, amestecăm ușor, apoi adăugăm carnea de pui, acoperim vasul și îl mai lăsăm pe foc maxim 15 minute.
După acest interval de timp, gustăm, mai punem condimente după gust, iar dacă totul este perfect, oprim focul, tocăm mărarul și pătrunjelul și le adăugăm peste mâncare.Se servește alături de mămăligă caldă și brânză sărată. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tocană de dovlecei și fasole pentru iarnă. Cum o conservi cel mai bine