Cât timp se fierbe, de fapt, carnea de vită. Ce înseamnă dacă se întărește la fiert
Publicat pe 19.09.2023 la 16:23 Actualizat pe 19.09.2023 la 16:23
Știm cât de greu este să gătești carne de vită, motiv pentru care noi ne-am gândit să-ți prezentăm câteva trucuri simple și utile. Iată cât timp se fierbe, de fapt, carnea de vită, dar și ce înseamnă dacă se întărește la fiert!
- Cât să ții carnea de vită la fiert
- De ce se întărește la fiert
Tu ai idee cât timp se fierbe carnea de vită, de fapt? Ei bine, noi îți vom explica tot ce trebuie să știi despre carnea de vită. Iată cum să o gătești corect!
Cât timp se fierbe carnea de vită în mod corect
Carnea de vită este mult mai grasă decât cea de porc, astfel că trebuie să o lași mult mai mult timp la fiert. Acest tip de carne se fierbe la foc mic și doar într-o oală cu capac, pentru a se fierbe bine.
Timpul de fierbere variază de la un aragaz la altul, însă, în mod normal, carnea de vită se fierbe în aproximativ 40 de minute - o oră. Dacă vita a fost mai bătrână, atunci procesul de fierbere poate dura mai mult de o oră.
Ce înseamnă când carnea de vită se întărește la fiert
Carnea de vită se întărește la fiert în momentul în care este lăsată prea mult în oală, pe foc. Dacă ai fiert-o timp de 40 de minute și ai lăsat-o pe foc, aceasta se va întări și va deveni câlțoasă.
Mai mult decât atât, acest tip de carne se poate întări și în momentul în care o fierbi la foc mare, căci aceasta trebuie să fie fiartă doar la foc mic.
Alte trucuri de care să ții cont când gătești vită
Pentru a găti vită și a te bucura de preparate delicioase cu această carne, atunci alege întotdeauna carne care provine din surse sigure, cum ar fi măcelării sau ferme. În acel fel vei reuși să gătești o mâncare gustoasă.
Alege mereu carnea de vită care are grăsimea albă. În acest fel vei știi sigur că acest tip de carne este proaspătă și nu se strică repede. Este indicat și să ții carnea de vită la congelator dacă nu o gătești la câteva zile după ce ai cumpărat-o.
Este important să mai știi că cele mai bune bucăți atunci când gătești carne de vită sunt următoarele: antricotul, vrăbioara și mușchiul. Poți găsi aceste bucăți de carne la grill, cuptor sau pe grătar.
Citește și: Cum faci pește prăjit fără ulei. Rețetă rapidă și super gustoasă