Câte zile poți consuma caltaboşii după preparare. Ce trebuie să faci ca să reziste mai mult
Publicat pe 31.12.2023 la 00:13 Actualizat pe 31.12.2023 la 00:13
An de an, în pragul sărbătorilor de iarnă, gopsodinele prepară cele mai gustoase preparate pentru a-și surprinde atât invitații, cât și familia cu cele mai gustoase mâncăruri. Nici caltaboșii nu lipsesc de pe mesele românilor, acest preparat reprezentând unul dintre cele mai iubite preparate ale iernii. Iată câte zile poți consuma caltaboşii după preparare și ce trebuie să faci ca să reziste mai mult!
- Câte zile sunt buni caltaboşii după preparare
- Se pun în hârtie pentru a rezista mai mult
Caltaboșii sun nelipsiți de pe masa preparatelor tradiționale Crăciun și de Revelion, iar toți invitații ii apreciază pentru gustul autentic și special. Însă, atunci când facem acest preparat, este bine să știm și cum se depozitează, astfel încât să se păstreze cât mai mult timp și în stare bună.
Câte zile sunt buni caltaboşii după preparare
Dacă ai preparat o cantitate de caltaboși mult prea mare, trebuie să știi că, în cazul în care vrei să îl păstrezi cât mai mult timp, acest preparat tradițional se păstrează cel mai bine la o temperatură controlată.
Așadar, dacă intenționați să-l consumați în scurt timp, frigiderul este alegerea potrivită, însă pentru o păstrare pe termen lung, congelatorul este locul ideal.
Un truc bun pentru un timp mai lung de păstrare al caltaboșului este utilizarea hârtiei de copt, iar asta pentru că are proprietăți absorbante și asigură o barieră suplimentară împotriva umidității excesive.
Cum păstrăm slănina pe termen lung
Și schimb, dacă vorbim despre slănina crudă, aceasta poate fi păstra proaspătă timp de mai multe zile în frigider prin simplă așezare în hârtie de copt. Specialiștii susțin că acest proces este preferabil pungilor de plastic, deoarece reduce semnificativ riscul formării mucegaiului.
În acest fel, dacă vrei să păstrezi acest preparat tradițional cât mai mult timp ea poate fi congelată cu succes pentru câteva luni.
CITEȘTE ȘI: Cât timp poți să lași sarmalele în frigider, după ce le-ai gătit. Greșeala care te poate îmbolnăvi