Câte zile rezistă friptura de porc după ce ai făcut-o. Când nu mai este bună de consumat
Publicat pe 25.12.2023 la 14:18 Actualizat pe 25.12.2023 la 14:18
Friptură de porc se numără și ea printre alimentele specifice mesei de Crăciun. Pentru că este nelipsită de pe mesele românilor de Crăciun, trebuie să avem și mare grijă cât este ținută la frigider. Iată câte zile rezistă după ce a fost gătită, de fapt!
- Câte zile este bună friptura de porc după ce ai făcut-o
- Timpul e scurt, avertismentul specialiştilor
Bucătăresele iscusite s-au pregătit intens în ultimele zile pentru a prepara celebrele mâncăruri specifice sărbătorilor de iarnă. Pe lângă cozonac, sarmale și alte bunătăți se numără și friptura de porc care este nelipsită în această perioadă de pe masă.
Câte zile este bună friptura de porc după ce ai făcut-o
Ei bine, în cazul în care ai gătit mai multă friptură și vrei să o consumi și în următoarele zile, află că acest aliment are un termen de valabilitate destul de mic. În acest fel, carnea de porc gătită poate fi conservată în frigider timp de trei-patru zile, însă nu trebuie să depășești acest interval.
În cazul în care valabilitatea trec, există riscul că acest tip de carne să dezvolte bacterii dăunătoare pentru organism, crescând probabilitatea de toxiinfecție alimentară.
Așadar, dacă aveți prea multă friptură de la Crăciun, este important să știți că o puteți reîncălzi și consuma cu încredere în următoarele zile, având în vedere faptul că friptura de porc ar trebui aruncată direct la gunoi dacă este lăsată la temperatura camerei pentru mai mult de două ore.
Cum păstrezi corect friptura la rece
Mai mult decât atât, potrivit sfaturlui specialiștilor, după ce ai gătit friptura de porc, răcește-o rapid și depoziteaz-o în frigider la o temperatură sub 4 grade Celsius, pentru următoarele 48 de ore.
Totuși, este recomandat să folosești recipiente sigilate sau folie de plastic pentru a preveni contaminarea și deshidratarea cărnii.
Așadar, o modalitate simplă și eficientă de a verifica dacă friptura de porc mai este comestibilă este să îți folosești simțurile. În cazul în care emană un miros neplăcut sau are o culoare și o textură suspectă, este recomandat să nu o consumi.
CITEȘTE ȘI: Cât timp poți să lași sarmalele în frigider, după ce le-ai gătit. Greșeala care te poate îmbolnăvi