Ce alimente nu se congelează niciodată. Greșeala periculoasă făcută de multe gospodine
Publicat pe 09.11.2023 la 20:31 Actualizat pe 09.11.2023 la 20:31
În ultimul timp, mai ales din cauza scumpirilor care au avut loc, gospodinele preferă, pentru a nu face risipă, să congeleze alimentele pe care nu le consumă înainte de a se altera. Știm că, prin congelare, cele mai multe produse își pot prelungi valabilitatea. Însă, acest truc foarte util nu este recomandat mereu. Iată care sunt sunt alimentele pe care să nu le congelezi niciodată!
- Alimentele pe care să nu le congelezi niciodat
- Mulți oameni fac această greșeală
Știm deja că nu toate alimentele sunt făcute pentru a rezista la anumite temperaturi, astfel că există unele care, datorită caracteristicilor sau compoziției lor, nu sunt potrivite pentru procesul de congelare.
Alimentele pe care să nu le congelezi niciodată
În acest fel, congelarea lor implică nu numai modificări ale texturii și aromei, ci și posibile probleme de sănătate pentru noi și familia noastră.
Astfel că, primele pe listă sunt ouăle în coajă. Aceste alimente, în momentul în care sunt înghețate, gălbenușul și albușul se dilată, ceea ce poate face ca coaja să se spargă și, în consecință, să aibă o textură cauciucoasă la dezghețare.
Însă, în cazul în care vrem să congelăm ouăle, trebuie să separăm gălbenușurile de albușuri și să le depozităm în pungi potrivite pentru congelare.
Alte alimente pe care să nu le congelezi niciodată
Ei bine, pe lista cu alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată sunt incluse și legumele crude bogate în apă. Printre acestea se numără castraveții și salata verde.
În cazul acestor alimente, problema este că nu îngheață corespunzător deoarece în timpul procesului de congelare structura celulară este deteriorată din pricina cristalelor de gheață formate. Mai mult decât atât, aceste legume își pierd textura atunci când sunt dezghețate.
Nu în ultimul rând, cartofii cruzi ocupă și ei un loc pe lista alimentelor ce nu ar trebui congelate. Aceștia nu trebuie expuși acestui proces fără a fi pregătiți în prealabil datorită conținutului ridicat de apă.