Ce alimente să consumi împotriva gripei și răcelii. Care sunt recomandările făcute de specialiști
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 06.01.2023 la 17:36
Actualizat pe 06.01.2023 la 17:36
În perioada de iarnă apar tot mai multe persoane care se confruntă cu răceală sau gripă. Pentru a avea o imunitate de fier, trebuie să consumăm mai multe alimente pline de nutrienți. În acest fel, ne vom feri, în mod natural, de virușii care vor să-și facă de cap în organismul nostru. Ele sunt la îndemâna tuturor și se găsesc în toate magazinele.
- Ce alimente să consumi împotriva gripei și răcelii
- Care sunt recomandările făcute de specialiști
Ne aflăm în sezonul rece și tot mai multe persoane anunță că au gripă sau răceală. În ultima vreme, medicii sunt în stare de alertă cu privire la o nouă epidemie, care va lovi sistemul sanitar destul de grav. Dacă vrei să îți ajuți sistemul imunitar să lupte mai bine împotriva bolii, alimentele de mai jos vor aduce o mulțime de beneficii.
Ce alimente să consumi pentru a ține gripa și răceala departe
Perioadele de răceala și gripă nu sunt pe placul nimănui. În loc să ai timp pentru tine și activitățile de zi cu zi, ajungi să stai în pat, alături de o mulțime de medicamente oferite de medici. Dacă vrei să ai o sănătate de fier, ai grijă să consumi cât mai des câteva alimente. Ele sunt pline de nutrienți și oferă beneficii organismului.
Fasolea este o proteină vegetală completă și ajută la sănătatea organismului. O cană plină cu fasole neagră conține 15 grame de proteine și 1,9 mg de zinc, ceea ce înseamnă mai multă protecție. Ca și reper, o femeie ar trebui să consume zilnic 46 de grame de proteine, iar bărbații 56 de grame de proteine.
Supa de pui ține departe răceala și gripa. Cu siguranță îți amintește de mama sau bunica ta ce recomanda mereu supa în astfel de momente. Puiul aduce proteine în organism, iar legumele conțin vitamine. Se recomandă să adaugi și usturoi. El conține seleniu și ajută organismul să prevină deteriorarea celulelor.
Pentru un plus de vitamina C mănâncă cât mai multe citrice. O portocală conține 70 de mg de vitamina C, aproape de doza zilnică recomandată. Ele sunt gustoase, conțin și multă apă, ceea ce înseamnă că hidratează organismul. Pot fi consumate ca atare, în timpul gustării, pot fi incluse în fresh-uri sau smoothie-uri.
Ouăle oferă multe proteine organismului
Ouăle conțin vitamina D, E și o mulțime de proteine. Ele pot fi consumate atât la micul dejun, cât și incluse în mai multe preparate, iar gustul va fi delicios de fiecare dată.
Mango, deși este un fruct tropical, el se găsește și pe rafturile magazinelor din România. Conține peste 60 mg de vitamina C și vitamina A. El se poate adăuga într-o salată de fructe, alături de ovăz sau în pregătirea unui sos pentru pui.
Nucile se recomandă a fi o gustare excelentă pentru toată lumea. Indiferent că ne aflăm în anotimpul rece sau nu, acestea se pot consuma oricând datorită vitaminelor pe care le conțin. Îți vor oferi proteine, vitamina E, dar și zinc, aducând multe beneficii organismului tău.
Ardeiul roșu este delicios și are o culoare plăcută. Conține peste 300% din doza recomandată de vitamina C zilnică. Pe lângă gustul său, el te ajută să scapi mai repede de simptomele de răceală și gripă.
Nici roșia nu trebuie exclusă din acest top al alimentelor. Ea conține aproape 10 mg de vitamina C, fiind bogată și în vitamina A, ce ajută la protejarea inimii. Supa de roșii este perfectă pentru momentele de gripă și răceală. Pe lângă vitaminele oferite, îți va hidrata și corpul.
Chefirul și iaurtul ajută la imunitatea organismului. Sunt bogate în proteine, vitamina D, fiind probiotice naturale și oferă intestinului bacterii sănătoase. Se pot consuma atât ca gustare, cât și la micul dejun alături de fructe sau cereale.
CITEȘTE ȘI: De ce te îmbolnăvești iarna. Specialiștii au descoperit remediul pentru prevenirea răcelii de sezon