Ce beneficii are apa termală. Afecțiunile pe care le tratează aceste băi
Publicat pe 03.08.2023 la 08:48 Actualizat pe 03.08.2023 la 08:48
Puțini știu, însă, băile termale au fost folosite în mod istoric pentru a ușura simptomele unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, osteoartrita, spondilita anchilozanta și psoriasis. Ei bine, beneficiile apei termale pentru o piele moale și bine hidratată sunt cunoscute de mulți ani. Acest tip de apă termală oferă o varietate de beneficii asupra pielii, cum ar fi efectele calmante și antiinflamatorii.
- Beneficiile apei termale
- Ce afectivi tratează aceste băi
Apa termală este, de fapt, o apă încălzită geotermic în interiorul pământului, bogată în săruri, minerale, dioxid de carbon. Există o mulțime de surse de apă termala în întreaga lume.
Mai mult despre această apă termală este că ea mai este numită și "apă vie" și este, totodată, renumită în special pentru beneficiile pe care le are asupra pielii, în principal pentru că hidratează, revitalizează și întinerește pielea. Cu toate acestea, există centre în care apa termală este folosită pentru tratarea bolilor de piele, fie sub formă de băi termale, fie consumată direct.
Beneficiile apei termale
Cele mai multe dintre studii au arătat că beneficiile apei termale pentru sănătate sunt numeroase. Mai mult, băile termale au fost folosite în mod istoric pentru a ușura simptomele unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, osteoartrita, spondilita anchilozantă și psoriasis.
Totodată, s-a dovedit că apa termală de izvor ajută la afecțiuni inflamatorii precum eczeme și rozacee. În schimb, utilizarea apei termale pe piele o poate face să se simtă mai moale, suplă și confortabilă.
Se pare că și mineralele din apa termală par să aibă proprietăți antioxidante ajutând la neutralizarea radicalilor liberi și, eventual, la reducerea riscului de arsuri solare.
Apa termala, folosita in scopuri medicinale de sute de ani
Dacă vorbim despre ideea de intrat în apă caldă de izvor, aceasta datează de secole întregi. Această idee a inspirat centrul spa modern. Ei bine, multe dintre izvoarele termale naturale sunt bogate în minerale precum sulful, care are efecte antimicrobiene și antiinflamatoare.
Mai exact, înmuierea în băi cu apă termală este cunoscută sub numele de balneoterapie. Se crede, de altfel, că beneficiile balneoterapiei provin în parte din compoziția apei în sine.
Mai mult decât atât, s-a dovedit că apele termale calmează iritația din tratamentele dure ale pielii. Acesta este și motivul pentru care unele spa-uri susțin că băile termale tratează o serie de afecțiuni, cum ar fi bolile digestive cronice, constipația, diabetul, guta și problemele hepatice.
Chiar aceste băi de aburi erau recomandate în mod tradițional și cu mulți ani în urmă drept tratament pentru guta.