Ce beneficii are meiul pentru sănătate. Cum îl poți prepara în doar câțiva pași simpli
Publicat pe 17.04.2023 la 17:46 Actualizat pe 18.04.2023 la 03:52
Meiul este o cereală folosită pentru hrana păsărilor din curte, însă el are numeroase beneficii pentru sănătate și poate fi consumat zilnic. Iată motivul pentru care ar trebui să introduci meiul în dieta ta și care sunt preparatele pe care le poți face în doar câțiva pași simpli!
- Cât de benefic este meiul pentru sănătate
- Iată cum îl poți prepara rapid!
Multe persoane aleg să mănânce cereale din grâu atunci când sunt la dietă, însă puține știu că meiul este mult mai sănătos, având mai multe beneficii și proprietăți. Acest aliment conține vitaminele A, B, C, fier, magneziu, calciu, sodiu, potasiu și fosfor, fiind importante pentru organism.
Cât de benefic este meiul pentru sănătate
Meiul are numeroase beneficii pentru sănătate deoarece nu conține gluten, astfel că poate fi consumat de toată lumea. Această cereală este alcalină și este un prebiotic care ajută la menținerea echilibrului florei intestinale.
Dacă suferi de migrene, meiul te poate ajuta să scapi de ele deoarece conține magneziu. Meiul este bogat în enzime, proteine, fibre și oferă energie organismului, dar mai ales menține sănătatea oaselor, a părului și a dinților.
Meiul mai conține e compuși fenolici și proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea stresului oxidativ. Meiul este bogat în fibre solubile și insolubile, iar acesta poate proteja inima, dar și nivelul de colesterol din organism.
Cum îl poți prepara rapid
Meiul poate fi preparat destul de rapid, astfel că noi îți prezentăm o rețetă simplă pe care o poți face în fiecare dimineață pentru mic dejun cât mai sănătos. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Ingrediente:
- 120 ml de lapte de soia
- 180 ml de apă
- 80 de grame de mei
- scorțișoară
- esență de vanilie
- un vârf de cuțit de sare
- miere după gust
- 30 de grame de stafide
Mod de preparare:
Adaugă într-o tigaie apă, laptele, meiul, sarea, stafidele, vanilia și scorțișoara. Lasă să fiarbă totul la foc mediu până dă în clocot. Acoperă tigaia și lasă pe foc aproximativ 25 de minute, iar după ce s-a răcit desertul poate fi consumat cu miere, dar și cu alte fructe.
Citește și: Ce este hrișca și de ce este foarte bine să o consumi! Alimentul conține o mulțime de nutrienți