Ce beneficii pentru sănătate are dormitul fără haine. Dezvăluirile făcute de specialiști
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.07.2023 la 00:04
Actualizat pe 14.07.2023 la 00:04
Dormitul fără haine, cu siguranță, nu este primul lucru la care te gândești când vine vorba de îmbunătățirea sănătății, dar există câteva beneficii care ar putea fi chiar prea bune pentru a le ignora. Iată ce spun specialiștii.
- Ce se întâmplă în corpul tău dacă dormi fără haine
- Dezvăluirile făcute de specialiști
- Ce beneficii are pentru sănătate un astfel de obicei
Somnul eficient și profund joacă un rol important în sănătatea generală a fiecărui individ, și există o serie de statistici alarmante despre somn care indică faptul că tot mai multe persoane nu primesc somnul de care au nevoie și au probleme în a adormi, cel puțin o dată pe săptămână. Dacă te gândești să poți sau nu haine atunci când mergi la somn, trebuie să știi că multe studii spun că... mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult. Cu alte cuvinte, dormitul fără haine are multe avantaje susținute de știință care te pot ajuta să ai un somn mai bun și să îți influențeze pozitiv sănătatea generală.
Ce beneficii pentru sănătate are dormitul fără haine
Există mai multe beneficii pentru sănătate de care multe persoane nu sunt conștiente.
1. Adormi mai repede. Temperatura corpului tău este cheia modului în care adormi. De fapt, face parte din ritmul tău circadian, ritmul biologic care acționează ca „ceasul” corpului tău pentru somn. Senzația de răcoare îi spune corpului că este timpul să doarmă, așa că dormitul fără haine și lăsarea temperaturii corpului să scadăm, te poate ajuta, de fapt, să adormi mai repede.
2. O calitate mai bună a somnului. Răcirea corpului nu numai că te ajută să adormi mai repede, ci îți îmbunătățește și calitatea generală a somnului. Temperatura ideală pentru dormitorul tău este undeva între 60 și 67 ° F (15 până la 19 ° C).
3. Menține pielea sănătoasă. Specialiștii spun că dormitul fără haine îți poate îmbunătăți pielea. Un somn odihnitor și suficient ar putea ajuta pielea să se refacă și să rămână sănătoasă.
4. Reduce stresul și anxietatea. Un alt motiv pentru care dormitul fără haine ar putea fi o schimbare bună este că ar putea ajuta la reducerea stresului și a anxietății generale. Nu este un secret pentru nimeni că somnul slab calitativ are un impact major asupra nivelului tău de stres. Studiile sugerează că neodihna este legată de depresie și chiar de risc crescut de sinucidere.
5. Previne creșterea în greutate. Un studiu a urmărit peste 21.000 de oameni timp de trei ani și a găsit o posibilă legătură între somnul inadecvat și creșterea în greutate. Indivizii care au dormit egal cu sau mai puțin de 5 ore pe noapte au avut mai multe șanse de a crește în greutate.
Risc mai mic de boli de inimă și diabet de tip 2
Dacă nu dormi suficient noaptea, ai putea avea risc de diabet sau boli de inimă. Un studiu din 2010 a analizat date de la 1.455 de persoane pe parcursul a șase ani și a găsit o asociere între durata mai mică a somnului și riscul crescut de diabet, care, la rândul său, poate crește riscul de boli de inimă. Dormind dezbrăcat, îți poți crește capacitatea de a adormi mai repede și de a rămâne adormit, ceea ce ar putea face diferența atunci când vine vorba de sănătatea ta.
Citește și: Ce spune poziția în care dormi despre personalitatea ta. Detaliile pe care nu le știai până acum