Ce este anghinarea și ce beneificii are pentru sănătate. Afecțiunile în care este recomandat consumul acestei plante
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.05.2023 la 23:05
Actualizat pe 04.05.2023 la 23:05
Potrivit specialiștilor, anghinarea reprezintă o sursă bună de fibre pentru persoanele care o consumă, și are o mulțime de nutrienți. De asemenea, are multiple beneficii pentru sănătate și poate ajuta în reglarea tensiunei arteriale și îmbunătățirea sănătății ficatului. Iată care sunt afecțiunile în care specialiștii recomandă consumul acestei plante.
- Ce este anghinarea și ce beneificii are pentru sănătate
- Afecțiunile în care este recomandat consumul acestei plante
Este catalogată ca fiind una dintre cele mai frumoase produse vegetale de pe Pământ, însă anghinarea nu este la fel de populară pe cum arată. Cu toate că sunt foarte puține persoane care consumă această legumă, specialiștii spun că are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Conform Asociației Internaționale a Produselor Proaspete, anghinarea nici măcar nu s-a clasat pe lista celor 20 de legume cel mai des vândute în Statele Unite în 2021.
Ce este anghinarea și ce beneificii are pentru sănătate
Așa cum menționam și anterior, anghinarea reprezintă o sursă excelentă de fibre, care, printre altele, ajută și la menținerea greutății și este plină de vitamine și antioxidanți care vă susțin sistemul cardiovascular și imunitar.
Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), o anghinare de dimensiuni medii conține aproape șapte grame de fibre, aproximativ o treime din valoarea medie zilnică. Conform USDA, o anghinare de dimensiuni medii oferă, de asemenea, aproape 20% din valorile medii zilnice de acid folic și vitamina K, precum și aproximativ 10% din valorile zilnice recomandate de vitamina C, magneziu, mangan și potasiu. Vitamina K ajută la coagularea corectă a sângelui dar și la formarea oaselor, conform specialiștilor. Magneziul combate depresia, stimulează învățarea și memoria și îmbunătățește somnul.
Potasiul susține funcția inimii, ajută la contracțiile musculare și reglează tensiunea arterială. Anghinarea furnizează organismului o cantitate semnificativă de antioxidanți, care protejează celulele de îmbătrânirea prematură și de disfuncții.
Cum să mănânci mai multe anghinare
Pe lângă prăjirea anghinarelor, puteți cumpăra anghinare deja făcute de pe rafturile multor magazine alimentare. De asemenea, sunt disponibile congelate și conservate.
Mănca-ți-le ca garnitură sau adauga-ți-le în omlete, salate, paste, tacos și multe altele. Așadar, dacă nu vă supără stomacul, încercați să mâncați anghinare de câteva ori pe lună sau chiar mai des. Pe lângă beneficiile lor, oferă o modalitate simplă de a adăuga varietate în ceea ce privește aromă, textura și culoarea farfuriei dumneavoastră.
Citește și: Ce beneficii are consumul de tărtăcuță amară în timpul sarcinii. Este plină de fibre și nutrienți