Ce este bine să mănânci în duminica de Florii. Așa vei avea parte de noroc și spor întregul an
Publicat pe 08.04.2023 la 12:27 Actualizat pe 08.04.2023 la 12:27
Doar câteva ore ne mai desparat de una dintre cele mai mari sărbători ale anului. La data de 9 aprilie, credincioşii ortodocşi sărbătoresc Duminica Floriilor. Este mai specială sărbătoare de dinainte de Paşte. Cu toate acestea, puțini știu ce este bine să mănânci în duminica de Florii. Așa vei avea parte de noroc și spor întregul an.
- Ce este bine să mănânci în duminica de Florii
- Așa vei avea parte de noroc și spor întregul an
Duminica în care se sărbătoresc Floriile este o zi cu cruce roșie. Astfel, în aceasta, românii care au ținut post, dar și cei care nu au postit, au dezlegare la peşte. În cele din urmă, nu mulți știu ce semnifică acest lucru, de fapt.
Ce este bine să mănânci în duminica de Florii
Preoții susțin că în Duminica Floriilor este zi cu dezlegare la pește, cu toate că e încă perioada de post. În acest fel, majoritatea credincioșilor se întreabă ce este bine să mănânci în duminica de Florii că să ai noroc și spor în toate.
Sarabatorita la data de 9 Aprilie, Floriile reprezintă a două sărbătoare din Postul Paștelui cu dezlegare la pește. Aceasta vine după Buna Vestire. Se spune că cine mănâncă pește de Florii va avea puteri tămăduitoare, se va lecui de orice boală și va avea noroc cu carul tot anul.
Cu toate acestea, se crede că Mântuitorul Iisus Hristos ar fi cerut să mănânce pește. Acesta este motiv și mai mare pentru cei care îl vor consuma pe 9 aprilie, deoarece vor fi feriți de toată bolile. Cele menționate sunt doar câteva dintre suprstitiile vechi.
Crap cu roșii la cuptor
Ingrediente
- 500 de grame de mușchi de crap;
- 2 roșii;
- 6 căței de usturoi;
- condimente pentru pește;
- sare;
- ulei.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci în prepararea unei rețete de crap cu roșii la cuptor este să speli foarte bine bucata de mușchi de crap, iar apoi să o ștergi și să o poziționezi la dimensiunile dorite.
După aceea, ea se unge cu ulei și se presară puțină sare și condimente. Următorul pas este să adaugi bucata de peste într-o tavă mare de aragaz. În tavă se așază o hârtie de copt, care se va tapeta cu grijă cu ulei.
După ce peștele a fost așezat vom spăla în primul rând foarte bine roșiile, cărora le vom scoate mizeul și le vom tăia cubulețe. Peste roșiile tocate se adaugă usturoiul tocat mărunt, sare și piper.
Roșiile se pun, după aceea, în tavă lângă pește și se bagă tava la cuptor până când preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de stufat de pui. Preparatul de Paște pe care îl poți găti la cuptor sau la ceaun