Rețetă de stufat de pui. Preparatul de Paște pe care îl poți găti la cuptor sau la ceaun
Publicat pe 08.04.2023 la 09:29 Actualizat pe 08.04.2023 la 09:30
Doar câteva zile ne mai despart de marea sărbătoare a creștinilor. Și, pentru că postul a trecut, multe dintre gospodine se simt ușurate și pot găti, acum, o mulțime de mâncăruri pentru întreaga familie. Alături de cozonac și pască, din meniul de Paște nu poate lipsi stufatul de miel. Acesta este un preparat simplu și gustos. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie
- Rețetă de stufat de pui
- Preparatul de Paște pe care îl poți găti la cuptor sau la ceaun
Stufatul este o tocăniță înăbușită din carne (de miel, vită, pui, porc), gătita lent la cuptor sau chiar la ceaun.
Rețetă de stufat de pui
Stufat de pui este o variantă sănătoasă, dar și mult mai delicioasă decât tradiționalul stufat din carne de miel. acest preparat tradițional este nelipsit de pe masa de Paște.
Ingrediente
- 1,5 kg carne de miel cu os (spinare, coaste, bucățele de carne, gât);
- 4 legături de usturoi verde;
- 4 legături de ceapă verde;
- 3 linguri bune de ulei de măsline;
- sare, piper negru măcinat;
- 100 ml vin alb demisec (opțional);
- 300 ml suc de roșii, bulion de casă sau roșii la conservă (cuburi);
- o mână de verdeață tocată (pătrunjel, mărar).
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a găti acest delicios preparat constă în spălarea foarte atentă a cărnii. Aceasta trebuie spălată și curățată foarte bine, iar apoi tăiată în bucățele. După aceea, ea se condimentează cu sare și piper și se la la rece vreo 3 - 4 ore.
Însă, gospodinele și bucătării trebuie să știe că, aceasta se scoate de la rece cu cel puțin două ore înainte de a fi gătită.
În cele din urmă, carnea se rumenește în tigaie, înainte de a fi pusă la cuptor. În aceeași tigaie, se pun la călit ceapa și usturoiul, peste care se adaugă și o lingură de ulei de măsline și un praf de sare.
Și asta nu este tot. După care, totul se stinge cu 100 ml de vin alb, la care se adaugă sosul de roșii și se lasă la clocotit vreo 2-3 minute și se adaugă restul frunzelor tocate de usturoi.
Astfel, acest sos special preparat se adaugă peste bucățelele de carne rumenite și se pun la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 190 de grade Celsius.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de foi de napolitane cu nucă și caramel. Un desert perfect pentru întreaga familie