Rețetă de foi de napolitane cu nucă și caramel. Un desert perfect pentru întreaga familie
Publicat pe 07.04.2023 la 12:43 Actualizat pe 07.04.2023 la 12:43
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să gătești pentru tine și cei dragi, iar totodată nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Noi venim în ajutorul tău cu o soluție și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de foi de napolitane cu nucă și caramel. Un desert perfect pentru întreaga familie. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de foi de napolitane cu nucă și caramel
- Un desert simplu și delicios
Orice gospodină își dorește să îi surprindă pe cei dragi cu preparate delicioase. Vrei să gătești ceva gustos pentru tine și familia ta, dar nu știi ce? Ei bine, poți încerca rețeta pentru foile de napolitane cu nucă și caramel.
Acest desert este simplu, delicios și nu vei fi nevoită să stai prea mult timp în bucătărie. Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm tot ce trebuie să faci, pas cu pas. Poate fi un desert potrivit chiar și pentru masa de Paște, asta pentru că este un preparat potrivit pentru întreaga familie.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de desert, dar și de laudele primite din partea pofticioșilor.
Rețetă de foi de napolitane cu nucă și caramel
Ingrediente
- 200 gr nuci
- 40 gr făină (2 linguri)
- 250 ml lapte
- o lingură esență de rom
- 4 foi de napolitană
- 300 gr zahăr
- 50 ml apă
- 200 gr unt
Modul de preparare
Se amestecă făina și laptele, se toarnă laptele într-un jet subțire și se amestecă rapid pentru a evita formarea de cocoloașe. Puneți zahărul și apa într-o cratiță și fierbeți până când zahărul se dizolvă și amestecul capătă o culoare aurie.
Adăugați apoi untul tăiat cubulețe și amestecați bine până la omogenizare. Ulterior, trebuie să puneți laptele cu făina dizolvată în el și continuați să amestecați până când se încorporează complet. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute până când crema se îngroașă.
Opriți focul și adăugați nucile și romul. Întindeți amestecul de cremă aproape uniform pe patru dintre foi, împărțindu-l în trei porții egale. Se pune o greutate deasupra foilor de napolitane și se dă la rece pentru 2-3 ore, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pască fără coacere. Cel mai delicios preparat pentru masa de Paște