Rețetă de pască fără aluat. Preparatul care nu trebuie să lipsească de pa masa de Paște
Publicat pe 06.04.2023 la 11:10 Actualizat pe 06.04.2023 la 11:14
Paștele se apropie cu pași repezi, astfel că mai sunt doar câteva zile până la Paștele catolic și doar o săptămână până la cel ortodox. Ei bine, toată lumea se pregătește să facă diverse mâncăruri pentru masa de Paște, dar de pe masă nu trebuie să lipsească pasca. Noi v-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pasca fără aluat. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare al acestui desert cu adevărat gustos!
- Rețetă de pască fără aluat
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pască fără aluat nu trebuie să-ți lipească de pe masa de Paște, deoarece este un preparat tradițional, care se pregătește an de an. Este un desert care îți va încânta papilele gustative și cu siguranță îl vei adora. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!
Rețetă de pască fără aluat
Ingrediente:
-275 gr de brânză de vaci grasă, scursă de zer
-200 gr de cremă de brânză
-50 gr de făină de orez sau făină obișnuită
-75 gr de zahăr
-2 ouă
-un praf de sare
-miezul de la 1/2 păstaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilinat
-coaja de la o lămâie
-80 gr de stafide
Ingrediente pentru uns forma:
-50 gr de unt
-1 lingură de pesmet
Mod de preparare:
Ouăle se separă și se bat albușurile cu un praf de sare. Se bat albușurile până se obține o spumă tare. Într-un alt castron se amestecă toate ingredientele, dar în afară de stafide, pentru că ele se pot mai târziu.
Se adaugă albușurile spumă treptat și se încorporează foarte bine. Forma de copt se tapetează cu unt și cu pesmet, după care se pune compoziția de pască în ea. Se bagă la cuptor la temperatura de 160 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute sau o oră. Se scoate pasca din cuptor când a devenit aurie la exterior. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de drob cu ficăței și piept de pui. Preparatul care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște