Ce este păstura? Cum ne ajută alimentul să ne refacem țesutul hepatic și să eliminăm toxinele
Publicat pe 19.04.2023 la 12:47 Actualizat pe 19.04.2023 la 12:47
Păstura este un aliment de care nu foarte mulți știu. Astfel, denumită şi pâinea albinelor, păstura are efecte rapide în cazul afecţiunilor hepatice. Mai exact, păstura este un polen modificat biochimic de către albine chiar în interiorul stupului. acest proces are loc pe parcursul mai multor luni de zile. Cum ne ajută alimentul să ne refacem țesutul hepatic și să eliminăm toxinele
- Ce este păstura
- Alimentul ne să ne refacem țesutul hepatic și să eliminăm toxinele
Păstura este un aliment bogat în vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi, enzime și factori antibiotici, alături de multe alte substanțe esențiale pentru organism.
Păstura de albine este un excelent adjuvant în detoxifierea organismului. De aceea, este un produs recomandat în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv.
Ce este păstura
Păstura este un aliment deosebit datorită compoziției de elementele necesare digestiei optime. Cu atât mai mult, aceasta are în compoziția sa o cantitate de acid lactic de 6 ori mai mare decât cea a polenului, vitamina K și antioxidanți.
Legat de termenul de valabilitate, păstura se păstrează un timp mai lung față de polen.
Cât despre compoziţia chimică a păsturii, ea este formată din 35% carbohidraţi (glucide: glucoză, zaharoză, dextrine, celuloză), 1-6% lipide (lecitină, acizi graşi) şi caretonoizi (200-875 mg/kg provitamina A), 1,7g/kg vitamina E, 6-200 mg/100g vitamina C.
Pentru că este numit și un bun medicament, păstura mai conţine şi enzime, aminoacizi (histidină, triptofan, metionină, fenilalanină, valină, cistină, arginină, acid glutamic), antibiotic, hormoni naturali, minerale şi oligoelemente: sodiu, potasiu, nichel, titan, vanadiu, crom, fosfor, zirconiu, beriliu, bor, zinc, plumb, argint, arsenic, staniu, galiu, stronţiu, bariu, uraniu, siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu, fier.
Un alt beneficiu pe care acest aliment îl aduce este faptul că păstura poate combate amețelile și stările de oboseală, reduce efectele nocive ale stresului și redă organismului starea de vitalitate. Ea este indicată chiar și copiilor, a celor slăbiți și lipsiți de energie, în cazul bolilor cronice sau în cazul convalescenței.
Tratamentul cu pastura reface ţesutul hepatic
Păstura joacă un rol foarte importantă în cazul afecţiunilor hepatice. Așadar, doza zilnică recomandată este de 10-20 g/zi, administrată la 30-45 minute după masă. acest lucru se va face pentru a nu produce disconfort gastric.
Specialiștii au observat că, în urma utilizării acestui aliment, bolnavii se refac în timp extrem de scurt, între o lună şi trei luni la hepatita A şi B. În cazul hepatitei C.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul verde te ajută să slăbești sau este doar un mit! Ce spun specialiștii