Ce este și cum se face muhlamaua, mămăliga devenită celebră în ultimul timp. Ingredientul care o face atât de specială
Publicat pe 05.08.2023 la 15:27 Actualizat pe 05.08.2023 la 16:41
Nu mulți au auzit această denumire, însă, muhlama, mihlama sau kuymak este un tip de mămăligă, cu origini în Turcia. Acest preparat face furori în întreaga lume. Mai mult, muhlamaua este foarte cremoasă, iar asta datorită unui ingredient special folosit de bucătari în procesul de gătire. Care este secretul preparatului.
- Cum se face muhlamaua, mămăliga care face furori în întreaga lume
- E cremoasă şi are un ingredient special
Mămăliga turcească sau muhlamaua este unul dintre cele mai apreciate preparate de la malul Mării Negre.
Mai mult, gătit cu făină de porumb măcinată grosier, acest preparat culinar are textură foarte cremoasă și este pur și simplu gustoasă. Însă, în cazul în care vrei să imiți aceeași aromă, poți prăji făina de porumb înainte de a o folosi drept ingredient.
Cum se face muhlamaua, mămăliga care face furori în întreaga lume
Ei bine, nu acesta este, însă, secretul mămăligii turcești. În acest fel, aroma și textura perfectă a acestui preparat au de-a face cu un ingredient special. În Turcia, această mămăligă se pregătește cu un fel de brânză ce seamănă cu mozzarella: tel peyniri.
În același timp, brânzeturile sunt nelipsite din acest preparat, când vine vorba despre prepararea muhlamalei. Totodată, aceste brânzeturi sunt făcute din lapte nepasteurizat.
Așadar, în momentul în care laptele se transformă în brânză, se pune în recipiente și se stropește cu apă clocotită. Apoi, se lasă la odihnit până când apa se răcește complet. Brânza este apoi scoasă din apă și feliată. În unele dați se adaugă sare, iar brânza este înghețată pentru o utilizare ulterioară.
Rețetă simplă de muhlama
Nu este greu să prepari această rețetă de mămăligă turcească. În aceste fel, o poți prepara chiar în bucătăria ta, ținând cont de câteva indicații.
Ingrediente
- 60 grame mălai;
- 350 grame cașcaval ras;
- 50 grame unt;
- 1/2 linguriță sare;
- 250 mililitri apă/lapte fierbinte.
Mod de preparare
Primul pas pentru a prepara această rețetă de muhlama este să pui apa/laptele la încălzit într-un vas de bucătărie cu pereți destul de groși. Apoi, se adaugă mălaiul și sarea în apa/laptele încălzit.
După care urmează pasul în care se amestecă foarte bine compoziția cu o lingură de lemn până începe să se îngroașe și se adaugă, tot aici, și brânză rasă și se amestecă până când aceasta se topește.
Nu în ultimul rând, se pune untul și se lasă mâncarea pe foc până când acesta se topește, iar rețeta ta de mămăligă turcească este gata.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul secret pentru cea mai cremoasă mămăligă. De acum vei prepara rețeta în acest fel