Ingredientul secret pentru cea mai cremoasă mămăligă. De acum vei prepara rețeta în acest fel
Publicat pe 15.02.2023 la 23:37 Actualizat pe 15.02.2023 la 23:37
Mămăliga este una dintre cele mai întâlnite preparate pe care românii le găsesc și cu care pot înlocui rapid pâinea de la supermarket. Nu necesită mult timp pentru gătire, însă trebuie să știi cum să o pregătești corect. Există un ingredient secret pentru a face cea mai cremoasă mămăligă. De acum vei prepara rețeta în acest fel.
- Ingredientul secret pentru cea mai cremoasă mămăligă
- De acum vei prepara rețeta în acest fel
Mămăliga poate fi gătită după o mulțime de rețete. Și, cum fiecare are propriul gust, acest preparat culinar poate fi gătit în același timp, însă cu un ingredient minune care o va face mult mai cremoasă.
Rețetă ușoară de mămăligă
Pe internet circulă o mulțime de rețete, printre care și o multitudine de rețete de preparare a mămăligii. Acest preparat culinar este foarte ușor de gătit și înlocuiește fără probleme pâinea. Ai nevoie doar de 6 ingrediente și garnitura ta este gata "cât ai zice pește".
Ingrediente
- 6 căni de apă;
- 2 lingurițe de sare;
- 1 3/4 cești mălai;
- 4 linguri de unt (nesărat);
- 1/4 cană de brânză parmezan;
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare
Penetru a prepara o mămăligă pe placul tău, cremoasă și fără cocoloașe, trebuie să fii foarte atent la pașii următori. Esențial în această rețetă este să adaugi în compoziție patru linguri de unt nesărat. În acest fel, mămăligă ta nu se va întări foarte repede.
Însă, trebuie să fii foarte atent, asta pentru că va trebui să faci acest pas la cinci minute după ce pui pe foc apa cu sare. În momentul în care vei începe să adaugi mălaiul, mămăligă ta nu va mai forma acele cocoloașe.
Un alt truc pentru prepararea unei mămăligi cremoase este să pui ulei de măsline în compoziția sa. Însă, și aici trebuie să fii foarte atent. Nu trebuie să adaugi mai mult de o lingură din acest ingredient.
CITESTE SI: Câtă apă se pune la mămăligă, de fapt. Așa o faci fără cocoloașe și fără să se prindă