Ce îngrașă mai mult. Mierea sau zaharul? Dr. Mihaela Bilic spulberă mitul
Publicat pe 19.02.2021 la 17:57 Actualizat pe 19.02.2021 la 17:57
Adevărul din spatele alimentului-minune ce ar putea ține loc de zahăr pentru îndulcirea alimentelor este unul crunt pentru cei care aveau des acest obicei. Nutriționistul Mihaela Bilic spulberă mitul și spune ce îngrasă mai mult: mierea sua zahărul?
- Adevărul din spatele mitului
- Ce produce, de fapt, îngrășarea
- Explicațiile nutriționistului Mihaela Bilic
Mulți consideră că, pentru a nu se îngrășa, trebuie să renunțe la zahăr. Și pentru a compena nevoia de dulce, aceștia folosesc miere pe post de îndulcitor natural, cu gândul că excesul de kilograme nu se va face prezent.
Îngrașă mierea mai mult decât zahărul?
Nimic mai fals, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, careexplică de ce mierea îngrașă mai mult chiar și decât zahărul. Potrivit acesteia, mierea are în componența sa niște molecule care sunt absorbite de organism fără a aduce un aport de energie.
Singurul avantaj al mierii în comparație cu zahărul este puterea mult mai mare de îndulcire pe care o aduce, motiv pentru care se folosește în cantități mici. Astfel, un vârf de linguriță de miere este echivalentul unei lingurițe pline de zahăr.
Și în ceea ce privește numărul de calorii, mierea este „campioana” în fața zahărului. În timp ce o linguriță de zahăr, de 4-5 grame, reprezintă 16-20 de calorii, o linguriță de miere de 8-10 grame are între 25 și 30 de calorii.
Citește și: Ghimbir cu miere, rețetă naturistă cu o mulțime de beneficii