Ce ingredient se pune în fasole pentru a fierbe mai repede. Trucul eficient pentru toate gospodinele
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 25.05.2024 la 11:42
Actualizat pe 25.05.2024 la 11:55
Fasolea este des consumată în România și se pot găti o mulțime de preparate cu ajutorul ei. Are m ulte beneficii pentru organism, fiind plină de vitamine și minerale. Cu toate acestea, procesul de fierbere poate fi puțin anevoios, dar un ingredient secret va scurta timpul radical.
- Ce ingredient se pune în fasole pentru a fierbe mai repede
- Trucul eficient pentru toate gospodinele
Fasolea este unul dintre cele mai consumate alimente din România și se pot face numeroase preparate cu ajutorul ei. Leguminoasele au nevoie să fie fierte înainte de a fi consumate, astfel că există o metodă simplă pentru grăbi acest proces!
Cum se fierbe fasolea mai repede
Pentru a preparat orice mâncare cu fasole, ai nevoie să o fierbi înainte. Există mai multe tipuri de leguminoase și se știe că unele dintre ele au nevoie de un proces de fierbere mai îndelungat. Pentru a reduce în mod eficient, poți adăuga un ingredient simplu în apă.
Folosește un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu. El se adaugă înainte de sare. Bucătarii profesioniști spun că sarea întărește, astfel că e recomandată să fie pusă la final, când preparatul este aproape gata. Fierberea se va face mai repede și salva mult timp. Aceeași regulă se aplică atât pentru ciorbă, cât și pentru fasole bătută.
Este recomandată ca fasolea să stea la umflat timp de patru ore, după ce a fost bine spălată. Când a trecut timpul, se aruncă apa în care au lăsat boabele și se mai trece printr-un jet de apă pentru a fi cât mai curată. Apoi se adaugă la fiert timp de 10 minute în apă clocotită.
Astfel, nu te vei mai confrunta cu dureri de stomac din cauza boabelor de fasole. În apa în care se fierbe se adaugă o linguriță de zahăr, un cartof sau o lingură de inox pe fundul oalei. Se va fierbe timp de 30 de minute, apoi se adaugă bicarbonatul. Se strecoară boabele și se schimbă apă, iar în 15 minute ai rezolvat întreg procesul.
Ce beneficii are consumul de fasole pentru organism
Consumul de fasole aduce numeroase beneficii pentru sănătate datorită profilului său nutrițional bogat.
Bogată în Proteine: Fasolea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fiind o opțiune bună pentru vegetarieni și vegani. Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului.
Sursă Bună de Fibre: Fasolea este foarte bogată în fibre dietetice, care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenirea constipației și reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Controlul Greutății: Datorită conținutului ridicat de fibre și proteine, fasolea poate ajuta la senzația de sațietate, contribuind astfel la controlul greutății corporale.
Sănătatea Cardiovasculară: Consumul regulat de fasole poate contribui la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterol "rău") și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.
Reglarea Glicemiei: Fibrele din fasole ajută la încetinirea absorbției zahărului în sânge, ceea ce poate ajuta la prevenirea creșterilor bruște ale glicemiei și la gestionarea diabetului.
Sursă de Antioxidanți: Fasolea conține antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, reducând riscul de inflamații și de anumite tipuri de cancer.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de salată cu orez și ciuperci. Preparatul ideal în timpul postului